Čo mužov ťahá k ich kamarátom? Odsudzujú ich menej ako partnerky

Vidia sa každý víkend a keď váš drahý s ním nie je, aj tak o ňom aspoň hovorí.

01.03.2018 14:00
muži, bar, kamaráti Foto:
Kamaráti sú mu prednejší ako vy?
debata

Jeho najlepší kamarát – parťák, s ktorým to ťahá tak veľa rokov. Kamarátsvo medzi mužmi vraj ženy nechápu a častokrát sú z neho vylúčené. Iste, to dokáže „naštvať“.

Takže, otázka znie: Čo pre vášho partnera znamená jeho naj kamarát? Viac ako vy? To zrejme nie, predsa len otázky vzťahu a kamarátsva sa dajú len ťažko porovnávať.

Na mužské kamarátstvo sa pozreli aj vedci z Univerzity v Bedforshire. A čo zistili? Najmä to, že muži svoje kamarátsva považujú za viac uspokojujúce ako vzťahy so ženami.

Do prieskumu sa zapojilo 30 heterosexuálnych mužov a okrem iného z rozhovorov s nimi vyplynulo, že muži – ich kamaráti, ich odsudzujú za isté veci menej často ako ich partnerky. Okrem toho sa vraj konflikty s kamarátom urovnávajú ľahšie ako so ženami, dokonca vraj dokážu lepšie prejavovať city pred kamarátom ako pred partnerkou.

Partneri by si mali navzájom dopriať aj pekné kamarátsva, ktoré sú pre život a celkovú psychickú pohodu naozaj dôležité, čo vyplynulo z mnohých prieskumov. Na primeranom trávení času medzi kamarátmi sa s partnerom rozumne dohovorte. Tak, aby ste boli vo vzťahu šťastní obaja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #muži #kamarát

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...