Románikov na pracovisku ubudlo. Pochová #MeToo aj Valentína?

Kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu #MeToo tento rok ovplyvní romantiku sviatku svätého Valentína, ktorý oslavujú zamilovaní prevažne v anglosaských krajinách.

11.02.2018 08:00
kolegyňa, práca, kancelária Foto:
Vo vzťahoch na pracovisku dnes už treba byť opatrní. Aj kvôli gestám, ktoré môžu byť vnímané ako obťažujúce.
debata (19)

Zmraziť môže podľa odborníkov na vzťahy predovšetkým to, čo bolo po dlhé roky jednou z ciest vedúcich k manželstvu – milostné romániky na pracovisku, napísala agentúra Reuters.

Počet Američanov, ktorí priznávajú, že sa zamilovali na pracovisku, sa znižuje. Klesol na desaťročné minimum – 36 percent, zistil online prieskum firmy Harris Poll medzi zamestnancami súkromného sektora. O rok skôr priznalo románik na pracovisku 41 percent opýtaných, čo znamená štatisticky významný pokles.

„Hnutie #MeToo je schopné zaliať ľadovou vodou každú iskričku a žeravý uhlík romantiky, ktorý by sa mohol medzi mužom a ženou rozhorieť,“ povedala psychiatrička Carole Lieberman, autorka knihy Bad Boys: Why We Love Them (Zlí chlapci: Prečo je milujeme).

Spolupracovníci, ktorí spolu začnú chodiť, pritom majú dobrú šancu na trvalý vzťah. Podľa prieskumov končí sobášom 31 percent romantických vzťahov na pracovisku.

Avšak vzhľadom k obvineniam zo sexuálnych útokov vzneseným proti rade prominentných mužov by zamestnanci mali pri flirtovaní postupovať rozumne a pomaly – a uistiť sa, že ich snaha je správne pochopená a prijímaná, uviedla Carrie Lukas, autorka knihy The Politically Incorrect Guide to Women, Sex, and Feminism (Politicky nekorektný sprievodca svetom žien, sexu a feminizmu).

„Aj také bezpečné romantická gestá, ako sú sviečky, priania, lichôtky a kvety, môžu byť interpretované ako agresívne a obťažujúce,“ dodala Lukas.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #románik #pracovisko #Valentín #sexuálne obťažovanie #MeToo

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...