Píšte si denník, sny aj túžby si budete plniť zodpovednejšie

Ide o pár minút denne. Tu sú dôvody, prečo vám napokon prinesie písanie si denníka úžitok.

22.01.2018 15:00
denník, žena Foto:
Nájdite si čas na písanie denníka, je to príjemný relax.
debata

Lepšie sa spoznáte

Ak si každý deň zaznamenáte svoje skúsesoti či zážitky, ktoré ste prežili počas dňa, samú seba lepšie spoznáte. S odstupom času, pri čítaní riadkov, si uvedomíte, aké chyby ste robili. Prečo ste sa zamilovali do nesprávneho muža alebo prečo ste na novej pozícii v práci pohoreli. Zaznamenávate si pravdivý obraz o sebe, ktorý je určený iba vám a preto je úprimný.

Budete si plniť sny

Ak sa po čase začítate do riadkov, ktoré ste si písali pred rokom či dvoma, veľmi rýchlo si uvedomíte, ako zabúdate na svoje sny či túžby. Hoci sú iba malé, neplníte si ich. A to je škoda. Takto sa k nim opäť vrátite, čo vás dokáže primäť k tomu, aby ste sa pokúsili o ich naplnenie.

Spomeniete si na detaily

Žijete v strese, zavalená povinnosťami a detaily, ktoré nie sú také podstatné, vytesňujete. Ale ak sú pekné, je dôležité sa k nim vrátiť. Práve maličkosti, ktoré sa nám počas života stanú, nás môžu tešiť dlhé roky. Nie vždy si na ne dokážeme spomenúť, na to, ako sa stali a ako sme sa cítili. Ak si prečítate ich opis, okamžite sa vrátite k tomu peknému, čo ste prežili. A budete sa viac usmievať.

Budete pokornejšia

Ak si do denníka zaznačíte každý deň aj niečo pekné, čo vás postretlo, stanete sa pokornejšou. Zrazu zistíte, že sa vám toho v živote deje veľa pekného a pozitívneho, nad čím sa normálne už ani nepozastavíte. Beriete to ako samozrejmosť, i keď to také samozrejmé nie je.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sny #denník #túžby #zodpovednosť

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...