Online nevera je na vzostupe. Podľahol jej aj váš chlap?

Sociálne siete, anonymné internetové fóra, zoznamky internetového sexu naznačujú, že čoraz viac ľudí láka možnosť stimulovať svoje fantázie s niekým ďaleko. No verte či nie, takéto zahýbanie vie bolieť často viac ako skutočný podvod telo na telo.

13.01.2018 11:00
sex, internet, intimity Foto:
Internetové sokyne sa snažia vystupovať ako panie ideálne a dokonalé.
debata (8)

Nepoznáte to na prvý pohľad

Na rozdiel od tej klasickej nevery bude chýbať akýkoľvek parfum inej ženy, ani nenájdete vlasy v posteli, muž nebude chodiť nikam na „služobné“ cesty. Jediným nápadným prejavom je neúmerne dlhý čas strávený s mobilom a počítačom. Problémom je, ak váš partner s týmito technologickými nástrojmi trávil čas aj pred tým, ťažko zistíte, či popri práci alebo zábave aj nepodvádza.

Sprievodné príznaky

Okrem času stráveného na internete sa online nevera často prejavuje zmenou nálad. Vlastná partnerka sa stáva akoby objektom útokov. Za všetko. Za sex, za lásku, za prácu, varenie, skrátka je problém akoby vo všetkom, čo urobí. Dôvod? Internetové sokyne, rovnako ako aj muži, sa snažia vystupovať ako panie ideálne a dokonalé, pričom partner zrazu žiarli na to, že takú nemá doma. Lenže úplne klamne. Pretože nikde sa neklame viac ako na internete.

Chradnúci intímny život

Z vášnivého muža sa vplyvom internetovej nevery často stáva muž, ktorý o sex nemá záujem, alebo sa u neho priamo začínajú prejavovať prejavy sexuálneho zlyhania s vlastnou partnerkou. Dôvodom je v tomto prípade uspokojenie pomocou stimulovania fantázie, prostredníctvom predstáv, alebo aj fotografiami či videami a masturbáciou. Potom človek ako pri klasickom mileneckom vzťahu už nemá chuť na domáce láskanie.

Zákernosť online nevery

Problémom je, že vytvára akúsi chiméru dokonalosti. Partner zrazu začne mať pocit, že je omnoho lepší, pretože hrá takú hru na internete. Náprotivok ho v tom utvrdzuje. Sokyňa sa prezentuje ako dokonalá a muž má pocit, že čo má doma mu už nestačí. Takáto nevera bolí o to viac, že muž namiesto toho, aby zlepšoval svoj vzťah, investuje energiu do niečoho, čo nie je ani skutočné. Navyše takýto vzťah nemusí mať iba jeden, alebo viacero. Zrazu chodíte vedľa seba ako cudzí ľudia a lepšie ako s vami je partnerovi v izbe plnej ilúzií. Preto mnoho ľudí nerobí rozdiely medzi skutočnou a internetovou neverou. V oboch prípade ide o klamstvo, zradu, potupenie človeka, ktorý veril a do vzťahu dával všetko.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #nevera #sociálne siete #internetová zoznamka

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...