Masturbácia by nemala byť tabu. Takto ženám prospieva

Možno ste sa už stretli s tvrdením, že dotýkať sa vlastného tela a spôsobovať si slasť je niečo zlé, škodlivé či zvrátené. Opak je pravdou, masturbácia je pre ženské telo v zdravom množstve extrémne prospešná.

08.01.2018 17:00
orgazmus, sex, intimity Foto:
Orgazmus po ťažkom dni je lepší ako pohár vína.
debata

Nie je to len terapia na samotu

Pozerať na samoukájanie ako na vybitie sexuálnej rozkoše bez partnera by bolo veľmi úzkoprsé. Pretože táto slasť prináša benefity ako pre single ženy, tak aj pre zadané, či vydaté. Aj tie, čo majú plnohodnotný sexuálny život by si podľa gynekologičky Lauren Streicher mali sem – tam cielene siahnuť do rozkroku.

Viac poznania, viac potešenia

Sexuálny život bude lepší a lepší v závislosti od toho, ako svoje telo a jeho reakcie spoznáte. A preto Lauren Streicher upozorňuje na fakt, že vedieť sa správne dotýkať svojho tela je dobrá príprava na to, keď sa vás bude dotýkať niekto iný. Neredukujte masturbáciu na rýchle dráždenie klitorisu so snahou po expresnom ukojení. Kombinujte dotyky, tlaky, skúmajte erotogénne zóny a skúmajte, čo telo ponúka. Nielenže si užijete, ale aj v milostnom živote budete ostrieľanejšia.

Na spánok

Lauren Streicher sa venovala skúmaniu účinku orgazmu na ženské telo a dospela k záveru, že orgazmus príjemne unavuje a vyčerpáva telo. Spánok po ňom prichádza rýchlejšie a je ozdravujúcejší. Masturbácia by mala mať rovnaký uspávací účinok ako čítanie kníh. No dá sa vykonávať aj potme, bez náčinia a rušenia okolia.

Zlepšuje libido

Pravidelná masturbácia vo vás bude vzbudzovať túžbu. Pretože rozkoš je vždy lepšia vo dvojici ako osamote. No začať nejako treba. Pravidelný orgazmus u žien stimuluje libido aj zvlhčuje vagínu. Takže sex bude stále väčším potešením.

Uľavuje pri menštruácii

Lauren Streicher odporúča masturbáciu aj ženám počas ich dní. Vtedy totiž prirodzene u mnohých stúpa chuť na milovanie a masturbácia telo uvoľní. Okrem toho môže zbaviť kŕčov aj bolestí hlavy. Nie je žiadny dôvod, aby sa ženy nepotešili počas svojich dní.

Zbavuje stresu

K tomu asi netreba viac dodávať. Orgazmus po ťažkom dni je lepší ako pohár vína. A dá sa povedať, že aj zdravší a môžete po ňom šoférovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #libido #stres #orgazmus #masturbácia #menštruácia #zvrátenosť

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...