Pozor, pozor! Z lásky sa priberá!

Všetko, čo k životu potrebujeme, je trochu lásky... A k tomu sebadisciplínu, pretože je dokázané, že z lásky sa priberá...

01.01.2018 08:00
obezita, nadváha, fitlopta, stravovanie, tuční... Foto:
Ilustračná fotografia.
debata

Láska je slepá, hovorí sa. Ale tiež, že sa z nej priberá. (Žiaľ!). K tomuto záveru prišli odborníci na výživu z univerzity v Glasgow. V prvom roku manželstva, podľa štúdie, ktorá skúmala 600 párov, vzrástla váha novomanželov v priemere o päť kilogramov. Dokonca aj nezosobášené páry, krátko po tom, ako spolu začali bývať, pribrali za tri mesiace v priemere o tri kilogramy.

Dôvody obezity šťastných párov? Páry, ktoré bývajú v jednej domácnosti, jedia pravidelne spolu, a navzájom sa povzbudzujú, aby si ešte dali. K tomu sa pridáva tendencia menej sa hýbať. Autorka štúdie, doktorka Catherine Hankey to vidí len ako kultúrny problém. Čo je však podľa nej podozrivé, je fakt, že podľa analýzy sa objavila súvislosť medzi vzťahom a priberaním šťastných párov.

V nešťastných vzťahoch sa tento efekt neprejavil. Tam si páry buď udržali svoju hmostnosť, alebo dokonca schudli. Najhoršie na tom celom je, že sú to práve ženy, ktoré sa zaobľujú výraznejšie. U mužov nie je tento výsledok až taký „do očí bijúci“.

Potvrdil to prieskum z roku 2014, ktorú robila internetová lekáreň UKMedix. Až 43 percent opýtaných žien potvrdilo, že v prvom roku vzťahu pribrali. Vedci sa zhodujú na tom, že dôvodom môže byť „uvoľnenie“ týchto žien, ktoré cítili počas randenia neuveriteľný tlak (vyzerať príťažlivo a sexi).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #obezita #šťastie #priberanie #sebadisciplína

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...