Znaky, že sťahovanie z lásky ešte nie je dobrý nápad!

Zmena miesta, práce, domova, to všetko robíme často kvôli láske. No niekedy to nemusí byť dobrý nápad. Odhadnite hlavné znaky, ktoré nazančia, že vaša láska ešte nie je stavaná na to, aby hory prenášala.

17.12.2017 17:00
láska, rozchod Foto:
Šťastní ľudia dokážu byť spolu aj v garzónke a nešťastní aj v trojposchodovej vile. A rovnako sú šťastní aj nešťastní ľudia po celom svete.
debata

Skoro polovica sťahovanie ľutuje

Americká realitná spoločnosť robila výskum, v ktorom sa 800 párov spýtala, či by sa presťahovali z lásky aj znova, ak by to bolo potrebné. Až 43% odpovedalo, že už z takých predstáv vytriezveli a sťahovanie zo zamilovanosti by im už neohrozilo. Dôvod? Vzťahy, ktoré sa zdali ukážkové, sa neskôr rozpadli. A sprevádzali ich niektoré podobné náznaky už pred sťahovaním. Pozor na ne.

Sťahovanie má vyriešiť problém

Niektoré páry prichádzajú do bodu, keď začnú za problémy vo vzťahu viniť okolie. A tak sú presvedčení, že im pomôže zmena klímy. Niekedy to môže znamenať nový dom, lepšie miesto, inú geografickú polohu. Klinický psychológ Ryan Howes však varuje. Sťahovanie nikdy nevyrieši zásadný problém. Šťastní ľudia dokážu byť spolu aj v garzónke a nešťastní aj v trojposchodovej vile. A rovnako sú šťastní aj nešťastní ľudia po celom svete. Geografické zmeny nemôžu ovplyvniť vzťahové.

Partner sa vás nepýta

Ďalší zlý dôvod je, ak ide o jednostranný plán partnera. Ak to nie je spoločne „prežuté“ rozhodnutie, ale jeden z dvojice toho druhého postaví doslova pred hotovú situáciu. Často aj s ultimátom sťahovanie, alebo koniec. Ak sa budete sťahovať z tohto dôvodu, je vysoká šanca, že to nebude znamenať šťastie.

Rozdielne predstavy o budúcnosti

Hniezdočko lásky by malo kopírovať aj isté predstavy o spoločnom živote. Ak sa aj zhodnete na nehnuteľnosti, ešte pred sťahovaním je fajn si podľa terapeutky Elisabeth LaMotteovej rozobrať aj viac ako to, kde bude obývačka, spálňa, či detská izba. Plány do budúcnosti sú to, čo ovplyvňuje prítomnosť. Ak sa príliš líšia, tak sa nakoniec cesty dvojice od seba tak vzdialia, že už spolu nevydržia medzi štyrmi stenami jednej nehnuteľnosti.

Nepoznáte dostatočne podmienky

V súčasnosti je moderné viesť život dobrodružne, no nie vždy to môže pre dlhodobé fungovanie vyhovovať. Ak nepoznáte končiny, mesto, podmienky, môžete byť aj nepríjemne prekvapení. Ďaleko od priateľov, rodiny, všetkého, čo poznáte… Môže sa stať, že vás zaskočia nečakané problémy a vzájomná láska na ich vyriešenie môže byť málo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #sťahovanie #dôvod na rozchod

+ Počúvajte svoje telo, momentálne sa vám snaží niečo naznačiť.
Nie všetko vám vždy vyjde na prvý pokus, musíte si...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú energiu.
Zmeňte postoj k práci, v opačnom prípade to za chvíľu...