Prepadla vás panika zo stavu single? Toto pomôže

Rok sa s rokom stretol a vy ste stále sama. Všetci vo vašom okolí sú (šťastne) zadaní, len vy ste sama...! Stále single. V tejto skúške obstojíte - s našimi radami.

01.12.2017 14:30
žena, smútok, single Foto:
Single obdobie nebude trvať večne.
debata

Single stav je údajne najnáročnejší počas vianočných a novoročných sviatkov. Navštíviť tetu, sesternicu, dedka, babku, krstnú, sestru… A vy všade prichádzate v jednotnom čísle. Uvedomujete si to na každom kroku. A v duchu si donemoty verklíkujete: Nikoho si nikdy nenájdem, vždy budem a ostanem sama… A to vás zavedie k myšlienke naliať si ešte z vareného vína, alebo zjesť viac vianočných koláčikov, ako sa do vás zmestí. Veď cukor obaľuje nervy. A je to pravda!

Tipy, ako prežiť single paniku:

Buďte v pohode
Dokonca aj tie najsebavedomejšie ženy prežijú z času na čas krátku paniku z toho, že starnú osamote. Žiaľ, nedá sa to občas ovplyvniť. A preto sa držte starého dobré úslovia, „daj mi silu prijať, čo zmeniť nemôžem a odvahu zmeniť, čo zmeniť môžem a múdrosť rozoznať jedno od druhého“. Uvedomte si, že váš momentálny status nehovorí nič o tom, ako bude vyzerať váš život, keď budete mať 70 rokov. Možno tí, čo prichádzajú na vianočné a novoročné večierky či zábavy vo dvojici, budú o pár rokov či týždňov tiež sami… V tomto prípade naozaj „nikto nič negarantuje“. Sústreďte sa občas aj na to, že je lepšie byť single ako zotrvávať vo vzťahu len zo strachu pred samotou.

Rozšírte si obzory
„Si zúfalá“, alebo „emancipovaná“. Alebo možno tiež: „Máš príliš vysoké nároky.“ Neustále vám servíruje okolie dôvody, prečo ste sama a dáva vám jasne najavo, že je to vaša vina? Je niekoľko dôvodov, prečo ste stále single, Sara Eckel o tom napísala knihu It's not you: 27 (wrong) reasons you are single. Je to veľmi dobrá kniha, ktorá dodá odvahu všetkým obdivuhodným ženám, ktoré zatiaľ nestretli svojho pravého.

Meditujte
Len čo spozorujete príval negatívnych myšlienok do svojho života, začnite meditovať. Meditácia vám pomôže vidieť pozitívne aspekty života. Nie občas, ale denne ďakujte za všetko, čo máte. Odpútajte sa od neustáleho „vŕtania“ v tom, čo vám chýba.

Reflektujte
Je tu ešte niečo, na čo by ste sa mali zamerať. Pretože pároví terapeuti tvrdia, že mnohí single nemajú vzťah okrem iného aj preto, že hlboko, podvedome sú presvedčení o tom, že žiaden nechcú. Možno to znie zvláštne, ale oplatí sa posvietiť si na túto myšlienku. Často ste sa rozhodli pre mužov, s ktorými sa dlhodobý vzťah ukazoval beznádejne, pretože boli zadaní alebo bývali ďaleko? Je možné, že ste boli so svojím single životom a partnerom, ktorý bol ďaleko, taká spokojná, že žiadnemu mužovi nedovolíte, aby obsadil nejaké fixné miesto vo vašom živote?

Randite, randite, randite
Čakáte na to, že ten pravý čaká na vás niekde za rohom? Aj to je stratégia. Ale predsa len lepšie spravíte, ak túto tému vezmete pevne do rúk. Dnes je viac možností, ako sa zoznámiť s milým single mužom. Čo tak zájsť s kamarátkou na single párty? Alebo sa spoľahnúť na overené aplikácie v mobile? Nedávajte na prvé pocity. Aj keď sa vám niekto spočiatku zdá príliš vysoký, alebo naopak, príliš nízky, alebo bez zmyslu pre humor, toto všetko sa môže zmeniť, keď mu dáte šancu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #single #panika #Vianoce #samota #meditácia #šanca

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....