Bozky nie sú len prejavom lásky. Zaberajú na množstvo neduhov!

Bozkávať sa je príjemné a zdravé. Jediný bozk dokáže vo vašom tele spustiť reakcie, ktoré zlepšia šťastie, lásku aj zdravie. Už si len nájsť správneho partnera.

30.07.2017 14:00
bozk, láska, vzťah, pláž, dovolenka Foto:
Letmé bozky s partnerom vymeňte za tie dlhé a francúzske.
debata (2)

Zníženie stresu

Bozky sú bránami rozkoše. Preto je potrebné si ich dopriať hojne pred milovaním. Ak to zanedbáte, môže sa stať, že orgazmus vôbec nikdy nepríde. Dôvod? Váš mozog nebude dostatočne odstresovaný. Bozky vyplavujú hormóny šťastia a eliminujú stresové. To sa však hodí nielen pred sexom. Vďaka bozkávaniu dochádza k celkovému uvoľneniu. Bozk je najlepší ráno na prípravu skvelého dňa a večer zníži stresové hladiny z práce. Počas dňa príjemne uvoľní a zrelaxujete.

Dokonalý lifting

Nemusíte premýšľať, ako vyhladiť drobné mimické vrásky, pretože v bozku sa skrýva návod na peknú a mladú tvár. Pravidelné bozkávanie je účinnejšie ako krémy na vyhladzovanie vrások. V princípe platí, že pokiaľ je aktivita dostatočne dlhá, ide o celkom slušný telocvik pre vašu tvár aj svaly okolo úst. To nezostane bez odozvy. Letmé bozky s partnerom vymeňte za tie dlhé a francúzske. Budete vyzerať dlhodobo lepšie.

Krajšie zuby

Bozkávanie má na zdravie zubov rovnako silný vplyv ako žuvanie žuvačky. Pôsobí v dvoch fázach. Slinami niekoho cudzieho v ústach si budujete imunitu. Zároveň sa tvorí viac slín, ktoré obsahujú vápnik a fosfor, čím účinne bojujete proti paradentóze, zubnému kazu a vzniku nepríjemného zubného povlaku.

Prevencia demencie a ochorení srdca

Bozk je ako očkovanie proti civilizačným chorobám. Ich vzostup môže byť dokonca priamo spôsobený tým, že sme prestali mať čas na bozkávanie. Táto jemne milostná aktivita totiž z dlhodobého hľadiska znižuje tlak krvi. Rozširuje cievy a pomáha ich spriechodniť. Tým posúva riziko vzniku kôrnatenia ciev. Prekrvuje a stimuluje mozog, čím zabraňuje vzniku demencie aj Alzheimerovej choroby, ktorá má priamu súvislosť s vynechávaním mozgových centier.

Dokonalý liek na čkanie

Ak vás chytí dlhotrvajúce čkanie, ktoré neprejde ani po pohári vody, skúste bozkávanie. Je to údajne jeden z najpríjemnejších a najspoľahlivejších spôsobov ako sa tohto neduhu zbaviť veľmi rýchlo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #stres #orgazmus #bozkávanie #lifting #prevencia chorôb

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Zdravá strava a dostatok vody posilnia vaše telo i ducha.
Nové príležitosti v práci privedú k finančnému rastu....