Znaky, že s vami partner manipuluje. Aj keď sa tvári ako anjelik!

Vyjsť v ústrety, dávať a byť obdarovaný, urobiť niečo pre toho druhého.

20.07.2017 09:30
muž, žena, dlhy, osobný bankrot Foto:
Pozor, odhaľte manipulátora skôr než vám ublíži.
debata (1)

To všetko je bežná súčasť spolunažívania, kým si človek neuvedomí, že ten druhý zneužíva pekné frázy na to, aby ho dostal tam, kde vlastne byť sám nechce. Manipulácia vo vzťahu sa odhaľuje ťažko, najmä ak milujete, no pred pravdou sa neoplatí zatvárať oči. Skôr či neskôr vás dobehne.

Ľúbim ťa, takže…

To takže už prirodzene partner nedopovie. Ale z reči tela, hlasu a hlavne očakávania je to zjavné. Používa slovné spojenie ľúbim ťa, aby ste mu vyšli v ústrety aj v situáciách, kde to možno nepovažujete za správne, no v mene lásky polovička očakáva, že prehryznete aj veci, ktoré vám nie sú po vôli. No a presne to je tá manipulácia.

Ohrozuje vašu vieru a plány

Najprv slovami a dokonca tvrdí, že on vám chce len dobre. Jasné, každý chce svojej láske dobre, ale rozdiel je, či vás podporuje, alebo vo všetkom vám chce dobre v jeho prospech. Máte sny a túžby, ktoré vám rád podkope v začiatkoch, s cieľom „racionálne a múdro“ vám poradiť. Žena vie rozoznať, či je rada úprimná, alebo skôr taká, ktorá vyhovuje viac želaniam partnera. No na to si musí dať dole ružové okuliare.

Má vždy mega problém

Nech je to čokoľvek, jeho problém je vždy závažnejší, potrebuje od vás viac podpory, priestoru, musíte znášať jeho stavy, pretože jemu sa dejú veci, ktoré vy nemôžete pochopiť. Ak náhodou niečo takéto vo vzťahu zavetríte, partnera neľutujte, skôr zaraďte spiatočku. Je to viac manipulácia, ako úprimné volanie o pomoc. Navyše manipulátori často hádžu vinu na niekoho iného. Nakoniec si tak môžete vypočuť, že za jeho problémy ste vinná vy a vyvolá vo vás ešte aj pocit previnenia.

Odpovedá neurčito

V zmysle hesla, aby jeho tvrdenie nemohlo byť použité proti nemu. Je vždy lepšie mať pri sebe partnera, od ktorého viete, čo môžete čakať ako toho, kto veľmi rýchlo prekrúca vlastné tvrdenia. Taký totiž nebude vo vzťahu vaša opora, skôr prevezme postavenie slizkého právnika, ktorý si prispôsobuje právo vždy na svoj obraz. Hoci sa môže tváriť usmiato a milo, vždy s ním prehráte a on musí mať pravdu.

Chce vás podplatiť

Lichôtky, darčeky, prejavy náklonnosti a sebaprezentácia dokonalého chlapa, vytváranie imidžu, že lepšieho nikde nenájdete. To všetko manipulátor používa, aby vás presvedčil o svojej jedinečnosti skôr, ako prídete na to, že všetko je to len jeho hra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #partner #manipulácia #znak

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...