Päť spôsobov, ako zostať zamilovaný po celý život

Hovorí sa, že zamilovanosť trvá tri mesiace, v lepšom prípade pár prvých rokov. Lenže to tvrdia tí, čo nepoznajú zásady, vďaka ktorým dokáže zamilovanie kvitnúť až do zlatej svadby a ešte dlhšie.

16.07.2017 12:00
láska, vzťah, manželstvo Foto:
Doprajte si klasické rande aj po dvadsiatich rokoch.
debata (3)

Nespoliehajte sa na druhého

Partnerstvo je prirodzene o tom, že sa môžete jeden na druhého plne spoľahnúť, ale nie je o čakaní, že ten druhý spraví vždy prvý krok. Expertka na vzťahy Tara Caffelle pri pároch, ktoré prestali byť zamilované, identifikovala jednu spoločnú vec. Nerobili veci z radosti, z lásky, pre toho druhého. Je jedno, či to je pri obede, na večeri, v otázke výberu výletu, alebo v posteli. Snaha potešiť toho druhého je niečo, čo stimuluje zamilovanosť, pretože radosť od lásky nemá vôbec ďaleko. Ak bude tento spontánny ping – pong obojstranný, budete večne zamilovaní.

Pravidelné rande

Ani pracovné povinnosti, ani deti vám nemôžu zobrať spoločné chvíle. Medzi ne ale nerátajte čas strávený pri televízii, kam zasadnete a ani sa nerozprávate. Doprajte si klasické rande. Aj po dvadsiatich rokoch to bude dôvod, aby ste sa na seba pozreli a potešili sa vzájomnou prítomnosťou. Aspoň raz mesačne, ale pokojne aj každý týždeň.

Krieste spomienky

Problémom dnešnej doby je rýchlosť. Máme super techniku, fotoaparáty v mobiloch, ale čas na pozeranie fotiek a vracanie sa k pekných chvíľam akosi neostáva. Zmeňte to! Tara Caffelle hovorí jednoznačne. Čím viac sa budete vracať k pekným zážitkom, tým budete spolu šťastnejší a vytvoríte si základy pre ďalšie pekné spoločné chvíle.

Experimentujte

Nedopustite, aby sa jeden deň podobal na druhý, aby nový mesiac pripomínal predchádzajúci. Láska potrebuje stimul, kedy neviete čo presne od polovičky čakať. Potrebuje poznávanie partnera, ktoré rozihrá motýle v bruchu. A to nemusí trvať len úvodné tri mesiace chodenia. Môžete experimentovať s nápadmi, novými aktivitami, prekvapeniami v posteli, potešovať sa vzájomne maličkosťami, príjemnými slovami, vecami, byť kreatívnymi jeden k druhému a láska vás bude sprevádzať každý deň.

Robte príjemné veci

Držte sa za ruky, pomáhajte si pri nákupe, snažte sa deliť každý deň o zážitky, ktoré ste mali. Nemajte pred sebou tajomstvá, naopak, snažte sa zdieľať veci spoločne. To je veľmi príjemné a vytvára to medzi dvojicou nielen zamilovanie, ale aj pocit, že jeden bez druhého by ste už byť nechceli. A to je predsa charakteristický znak zamilovanosti a lásky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rande #spomienky #zamilovanosť #experimentovanie

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....