Máte dočinenia s narcistom? Toto ho prezradí!

Narcisti všetko stavajú na svojom egu a vlastnej výnimočnosti. Život s nimi sa veľmi skoro mení z peknej predstavy na desivé peklo.

14.07.2017 14:30
romantika, rande, láska Foto:
Všímajte si, či je rovnako ako k vám pozorný aj k personálu.
debata

No sú majstri prvého dojmu, ktorým vedia očariť a dosť dlho sa dokážu tváriť ako páni dokonalí. Lenže dajú sa prekuknúť aj cez nahodenú masku perfekcionizmu.

Ako Dr. Jekyll a Mr. Hyde

Narcista je človek, ktorého charakter je podriadený vyvolávaniu dojmu vonkajšej dokonalosti. To znamená, že sa k vám správa ako k princeznej, doslova vás obletuje. No všímajte si, ako sa správa k predavačke, k pumpárovi, k čašníčke, čo mu nesie kávu. Je srdečne milý, ako ho poznáte, alebo naopak pristupuje k nim z pozície nadradenosti a správa sa často neúctivo? Neberte takúto dvojtvárosť na ľahkú váhu. Je totiž len otázkou času, kedy sa ocitnete v pozícii, že svoje ego si bude stavať aj na vašom podrobení.

Vynucovanie pozornosti

Potrebuje, aby ste mu venovali všetku svoju pozornosť. To v praxi znamená, že si vyžaduje, aby ste pri rozhovore s ním všetko dali bokom, aby ste ho počúvali, jednoducho jeho veci sú vždy dôležitejšie ako vaše. V začiatkoch sa to nemusí zdať ako problém, ale verte, že v bežnom živote vám to značne zavarí.

Tvrdý a krehký

Narcisti sa vyznačujú polarizáciou osobnosti. To znamená, že navonok sa tvária chladne, sebaisto a suverénne, ale už pri malom neúspechu sa im podlamujú nohy, zažívajú depresie a sú doslova na kolenách. Pozor na muža, ktorý robí z komára somára a kvôli maličkostiam sa tvári, akoby mu celý svet ublížil. Aj keď ho máte chuť poľutovať, dávajte si pozor. Muž, ktorý žiari sebaistotou, no v sekunde stráca pevnú pôdu pod nohami, má očividne narcistické sklony.

Narcista = sukničkár

Okrem psychických nepríjemností prináša život s narcistom ešte jeden horúci zemiak. Obvykle platí vzorec, že narcista je vychýrený sukničkár a neverník. Jeho problém totiž spočíva v egu, ktoré si vyžaduje neustále masírovanie. Často dokonca narcista vzniká z muža s malých sebavedomím, ktoré má potrebu si pestovať prostredníctvom iných. Preto sa uchyľuje k aférkam, alebo aspoň flirtom, aby si záujmom iných žien dokazoval vlastnú atraktivitu. Darmo mu budete hovoriť, ako ho milujete a prejavovať mu lásku, narcista potrebuje nafukovať ego a svoju „dokonalosť“ všade kde príde. Bez ohľadu na to, či vás zraní, alebo nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dokonalosť #narcizmus #výnimočnosť #perfekcionizmus #egoizmus

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...