Päť vecí, ktoré musí mať každý vzťah. Inak sa rozpadne!

Ak chcete vedieť, či váš vzťah prežije dobré aj zlé časy, nepotrebujete sa zaoberať skúmaním vernosti, dôvery, hľadať odpovede na to, či vás partner miluje. Silné vzťahy musia obsahovať päť pilierov. Ak čo i len jeden chýba, rozpad je len otázkou času.

09.07.2017 14:00
manžel, láska, vzťah Foto:
V partnerstve musí mať každý z dvojice čas aj sám na seba.
debata (3)

Dôvera

Je absolútnym základom. Poráža žiarlivosť, je znakom odovzdania sa, lásky a jednoducho ak máte pred sebou skrinku tajomstiev, nikdy vzťah nebude skutočne naplnený. Žije sa krajšie a ľahšie, ak pred druhým nemusíte skrývať telefón, počítač a tajiť myšlienky.

Sex

Fungujúci sexuálny život je bezpochyby dôležitá súčasť vzťahu. Vie to každý, ale niektorí sa napriek tomu správajú príliš egoisticky. To znamená, že si sexuálne nevedia partneri vyhovieť vo frekvencii ani v chúťkach a ani občas. To sa končí najčastejšie mileneckým azylom.

Samostatnosť

Hoci je partnerstvo o spolužití, každý potrebuje vysokú mieru samostatnosti, aby mal čas na svoje záľuby, chvíľky samoty aj vlastné sny. Ak nedokážete byť sami, oddelene, užiť si bez seba, tak skôr či neskôr hrozí vyhorenie zo vzťahu spojené s ponorkovou chorobou. Na spoločný život je potrebné časť z neho prežívať osamote.

Rozhovor

Musí byť prítomný od začiatku. Pokiaľ máte tendenciu problémy zamiesť pod koberec, prípadne rozbroje riešiť s celou rodinou aj kamarátmi, ale nie medzi sebou, je to problém. Vzťah, kde si dvaja ľudia nevedia sadnúť za stôl, vyložiť karty a z očí do očí si vymeniť názory, je smrteľne chorý. Spoločné rozhovory sú základnou premisou, že vám to vydrží. Bez slov sa problémy nakopia a už ich nezdoláte.

Tolerancia

Predstavuje nutný základ spolužitia. Musíte chápať, že nikto nie je dokonalý a človeka je nutné akceptovať. Hľadanie dokonalosti totiž vedie k frustrácii, permanentnej nespokojnosti a kolobehu svadieb a rozvodov. Partnerovi s chybami je potrebné vyjsť v ústrety. Pretože nikto nie je dokonalý a každý vyžaduje dávku tolerancie. Tak, ako aj vy. Inak sa rozhádate a skončíte v krachu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #žiarlivosť #komunikácia #tolerancia #úprimnosť

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...