Sex je dobrý pre zdravé srdce! Ale pozor, mužom pomáha viac

Zaujímavé výsledky priniesol prieskum, ktorý sa týkal benefitov pravidelného pohlavného styku. Vyplynulo, že prospieva srdcu.

27.06.2017 07:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Pravidelný sexuálny styk je prospešný srdcu.
debata (4)

Ako píše britský Daily Mirror odvolávajúc sa na výsledky výskumného tímu z tchajvanského národného medicínskeho centra, pravidelná súlož znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Nežné pohlavie je však na tom o niečo horšie ako ich mužské proťajšky. U mužov sa sexuálny styk niekoľkokrát za týždeň podpisuje na znižovaní nebezpečnej látky homocysteínu, ktorá vznika v krvi a môže viesť k závažným srdcovým problémom. U žien sa však také pozitívne výsledky nepreukázali.

Podľa vedcov je dôvodom aj fakt, že kým pre mužské pokolenie je sexuálna aktivita cestou k zlepšeniu vnútornej cirkulácie a zdravším cievam, u žien sexuálne prežívanie nesúvisí do takej miery so zdravým prietokom krvi v cievach.

Štúdia, ktorú vykonali vedci a lekári spomenutého medicínskeho centra, sa zamerala na 2000 mužov a žien vo veku od 20 do 59 rokov. Výskumníci analyzovali ich krvné vzorky, aby stanovili úroveň homocysteínu a následne ich porovnali so sexuálnou aktivitou jednotlivých účastníkov prieskumu.

Výsledky ukázali, že najnižšiu hladinu mali v krvi muži, ktorí preukázali sexuálnu aktivitu dvakrát a viac do týždňa. Najvyššie hodnoty homocysteínu sa našli u tých, ktorí priznávali sex maximálne raz mesačne.

Závery vedcov hovoria o tom, že lekári by mali povzbudzovať svojich pacientov k častejšiemu pohlavnému životu. „Zdravý kvalitný pohlavný život, pravidelný sex a libido sú prepojené so zdravím v strednom veku aj vo veku staršom. Zvýšenie frekvencie sexuálneho styku môže mať ochranné účinky na zdravie jednotlivca,“ uviedli.

Samozrejme, to všetko za predpokladu, že jednotlivec zároveň zdravo žije aj vo všeobecnosti. Pohyb, vyvážený jedálniček a psychická pohoda tiež prispievajú k tomu, aby srdce poslúchalo.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #sex #aktivita #zivot #homocysteín #sexuálny život

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...