Čoraz viac mužov sa bojí dospieť! Prečo?

Strach zo zlyhania či zo zodpovednosti? Mnohí muži po tridsiatke sa viazať nechcú. Dôvod?

13.06.2017 09:00
Je mužský úsmev sexi? Ženy lákajú skôr zadumaní... Foto:
Je to fešák! Ale dospieť nemá v pláne.
debata (3)

Víkendy s kamarátmi, náhodný sex, život v podnájme či u rodičov, žiadne starosti. Majú po tridsiatke, slušnú prácu, ale absolútnu nechuť vhupnúť do skutočného vzťahu. Čoho sa boja?

Láska ako hrom prichádza s vekom čoraz ťažšie. Istry neskáču tak nástojčivo – muž už nemá motiváciu veci meniť kvôli láske okamžite a navždy. Ak aj nejaká iskra preskočí, veľmi skoro ošiaľ opadne a muž si opäť žije svoj zabehnutý život.

Čo ak? Mužom sa na jazyk tlačí mnoho otázok. Vo svojej nedospelosti nevedia zvážiť, čo by to vlastne pre nich obnášalo – mať vzťah, neskôr rodinu. Zľaknú sa toľkej zodpovednosti. Zvládnem to? A tak to vzdá skôr, než by sa do nejakých experimentov púšťal.

Ak má muž okolo seba stále dostatok slobodných kamarátov, prinášajú mu do života radosť aj vzrušenie. Nenudí sa, o program má postarané, jeho život sa ako osamelý rozhodne opísať nedá. S kamarátmi mu je dobre a zväčša ho ani nepadalne čosi meniť smerom, ktorý by ho o jeho zaužívaný život oberal.

Nároky žien sa mu zdajú byť privysoké. Iste, má za sebou niekoľko vzťahov, ale z každého vycúval. Očakávania žien sa s vekom takisto stupňujú. A jemu sa nechce súťažiť o to, aby sa niektorej zapáčil. Možno má strach, že by neobstál. Že by zlyhal.

Z domu ho nič nevyháňa. Ak aj po tridsiatke žije muž stále u rodičov, tí mu poskytujú potrebný servis. Na nič sa zbytočne nepýtajú, vo všetko mu vyhovejú, plus mu do života prinášajú bonus v podobe starostlivosti. Meniť to? Čím je muž starší, tým pomalšie sa dokáže rozhýbať k skutočnému osamostatneniu sa.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rande #partner #zospovednosť

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...