Ako sa s partnerom hádate?

Hoci vás ide "roztrhnúť" od zlosti, partner sa radšej zatvorí do izby a počká, než sa upokojíte... Ako to vyzerá u vás počas hádky?

06.06.2017 13:00
krik, hádka, kríza Foto:
Hádka. A čo príde potom?
debata

Háda sa len jeden

Aj hádať sa treba naučiť. Ak však jeden z dvojice nemá o hádku záujem, čo potom? Nastáva problém. Vy máte potrebu partnerovi čosi vykričať a následne si vypočuť niečo od neho. On však mlčí, nereaguje, prípadne odíde. Na takýto scenár si treba zvyknúť. Keď sa „vyzúrite“ a najväčší hnev opadne, potom zamierte za partnerom a snažte sa s ním v pokoji diskutovať. Väčšinou je to nechuť partnera riešiť konflikty výbušne, radšej si počká na okamih, kedy sa ukľudníte. A vás môže aj roztrhnúť…

Tichá agresia

Hoci je partner nahnevaný, nejde do otvoreného konfliktu. Skôr vám dáva akousi skrytou agresiou najavo, že je s niečím nespokojný. Nahnevane chodí z jednej izby do druhej, prekladá veci z jedného miesta na druhé, čosi si čomre popod nos… Hoci ho vidietľne niečo zožiera, nemá odvahu povedať to priamo. Môže to prameniť z toho, že vo vzťahu si ešte neverí, nie je si istý, ako by ste na jeho zlosť zareagovali. A tak dáva takto najavo, že je na čosi nahnevaný a očakáva, že budete za ním chodiť a pýtať sa, čo mu je… Následne možno z neho nejakú odpoveď dostanete.

Civilizovaná hádka

Hoci obaja zvyšujete hlas, obaja používate argumenty, predsa len dáte priestor aj protistrane. Bez hádok sa zrejme nezaobíde žiaden vzťah. Občas dokáže hádka prečistiť vzduch, navodiť inú energiu, ktorá sa môže po hádke ukázať ako lepšia než pred ňou. Iste, občas padnú ak tvrdé slová či obvinenia, ale o tom hádka predsa je – vypustiť zo seba to, čo človeka trápi a sužuje. A konečne sa dočkať odpovedí. Aby zostala hádka „civilizovaná“, vyhnite sa vulgarizmom, jednostrannému osočovanou a vydržte do jej konca bez toho, aby ste odišli a „buchli“ dverami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #hádka #pasivita

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...