Päť dôvodov, prečo je orgazmus pre ženu nenahraditeľný!

Nie je to len príjemný pocit, kvôli ktorému sa snažíme o milostné vyvrcholenie. Pre ženské telo má totiž orgazmus prínos, ktorý nemožno suplovať ničím iným.

25.05.2017 13:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Po orgazme sa jednoducho nikto necíti zle.
debata

Zoštíhľuje!

Nežartujeme. Orgazmus pomáha ženám držať si sexi postavu a nepriberať. Na rozdiel od iných diétnych návodov orgazmus skutočne funguje. Po dobrom sexe totiž máte hlad, ale zjete menej, pretože vylúčený dopamín brzdí ten známy fenomén, že oči by jedli viac, ako telo potrebuje. Zároveň dosiahnutím orgazmu a samotným sexom robíte vlastne kardio cvičenie, po ktorom telo spaľuje cukry efektívnejšie a neukladá ich rovno do tukov. Orgazmus je tak najfunkčnejšie predjedlo.

Hormonálne v pohode

Ženské telo nie je vždy s hormónmi za dobre. Predmenštruačný syndróm, samotná menštruácia, ovulácia, to všetko sú hormonálne riadené procesy, ktoré povedzme si otvorene, majú dopady aj na psychiku. A tu je hlavná funkcia ženského orgazmu. Dokáže všetky hormóny spoľahlivo upratovať tak, aby nehrozili výkyvy, ktoré vás aj okolie privádzajú do šialenstva. Pritom telo začne fungovať tiež ako hodinky. Orgazmus stimuluje hladiny oxytocínu a v správnom pomere udržiava aj estrogén, testosterón a mnoho ďalších hormónov. Preto je ich najúčinnejší a najprírodnejší spôsob regulácie.

Vyššia možnosť otehotnieť

Pre ženy, ktoré sa snažia o potomstvo a stále sa akosi nedarí nájsť dve čiarky na tehotenskom teste, môže byť orgazmus dobrým pomocníkom. Sťahy vagíny totiž vytvárajú pohyby, ktoré spermie poháňajú dopredu a uľahčia im strastiplnú cestu. Po spoločnom vyvrcholení sa zvyšuje šanca na počatie.

Krajšia pleť

Mejkap je určený pre tie, ktoré nemajú dostatok sexu. Doktor David Weeks robil prieskum rôznych žien rovnakého veku a prišiel na šokujúce zistenie. Tie, ktoré mali sex trikrát do týždňa a hojne podporený orgazmom, vyzerali často až o desať rokov mladšie ako rovesníčky, ktoré sexovali sporadicky a orgazmus mali ešte menej. Z toho vyplýva, že krásu a mladosť si v kozmetickom salóne, ani drogérii nekúpite. Treba ju hľadať za dverami spálne.

Budete sa cítiť božsky

Po orgazme sa jednoducho nikto necíti zle. Preč je stres, výčitky, myšlienky, telo akoby si prešlo reštartom. Po orgazme cítite energiu, ženskú silu, imunita začne pracovať na plné obrátky a svet je opäť krásne miesto. Orgazmus je antidepresívum, liek na uponáhľanú dobu, stres a úzkosť bez vedľajších účinkov. No a nedá sa ním ani predávkovať, len zažívať viac a viac tých božských pocitov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #stres #orgazmus #hormóny

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...