Žena tri roky skúmala orgazmus. Toto sa o ňom dozvedela!

Mnoho žien sa zaoberá orgazmom len z hľadiska jeho intenzity a frekvencie. Sarah Barmak však išla podstatne ďalej a ženské vyvrcholenie podrobovala preverovaniu celé tri roky. Výsledky jej štúdie mnohé ženy môžu využiť vo svoj prospech.

29.04.2017 14:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Neriaďte sa podľa potrieb muža, ak chcete byť uspokojená.
debata (1)

Dostatok pôžitku

V mužskom a ženskom orgazme nie sú výrazné rozdiely. Veľkou odlišnosťou však je, že muži dokážu svoje vyvrcholenie absolvovať s partnerkou do pár minút, ženám to zaberie 15 – 40 minút. Sarah Barmak si však všimla zaujímavý úkaz. Tesne pred vyvrcholením má mnoho žien takzvaný výpadok potešenia. Teda chvíľu, keď zrazu akoby vzrušenie opadlo a trvá niekoľko minút, kým sa telo zasa pripraví na možný postup. No a to už mnoho žien nestihne. Základom je v takomto prípade popracovať na zmene techniky, udržaniu napätia, pokračovanie v dráždení, zapojenie ďalších erotogénnych zón, netreba sa pri tomto „spomaľovacom retardéri“ nechať odradiť. Len treba skúšať.

Klitoris nie je všetko

Viditeľnú časť klitorisu Sarah Barmak prirovnala k vrcholu ľadovca. V ženskom tele má mnoho utajených vetiev, ktoré sa šíria po vnútornej časti vagíny. Preto aj vaginálny orgazmus súvisí práve s klitorisom. Úlohou ženy a jej milenca je nájsť práve tie dráhy, ktoré z neho ústia. Nájdete ich ako mierne zatvrdlinky na sliznici, ktoré sa objavia pri vzrušení, pretože klitoris má údajne až toľko erektilného tkaniva ako mužský penis. Skúmajte teda mapu vnútra vašej vagíny, pre znásobenie rozkoše sa to oplatí.

Túžba je proces, nie revolúcia

Ďalším zaujímavým bonom trojročného skúmania je poznanie, že ženská túžba sa rodí na úplne inom základe ako mužská. Muži do stavu vzrušenia prechádzajú nárazovo. Stačí im vidieť nahú ženu, zvádzanie, erotickú bielizeň. Túžba sa až revolučne stupňuje. U žien je potrebné dlhodobé rozohrievanie ako pri studenom motore. Neriaďte sa teda podľa potrieb muža, ak chcete byť uspokojená. Pretože práve intenzita túžby priamo vplýva na orgazmus. Preto je u mužov omnoho rýchlejší a nežné pohlavie potrebuje objatia, maznanie, alebo aspoň dlhšie zaoberanie sa sexom, prípravu tela na milovanie. Dokonca aj pred rýchlovkou je nutné pripravovať svoje telo myšlienkami, náznakmi, koketovaním…

Netlačte na pílu

Približne 16% žien má problémy dosiahnuť orgazmus. Panuje však zhoda, že zintenzívnená snaha o vyvrcholenie výsledky ešte zhoršuje a zároveň kazí radosť z celého sexu. Platí, že stačí dýchať, uvoľniť sa a mať milujúceho a trpezlivého partnera, ktorého zbožňujete a nachádzate v ňom oporu. Potom už len správne dýchať a všetko príde. Paradoxne telesná výbava hrá menšiu úlohu, ako váš postoj k milencovi. Ak partnera dostatočne neľúbite, plnohodnotný sex nikdy nepríde. Ak cítite lásku, užijete si, aj keď sa orgazmus nie vždy dostaví.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #túžba #orgazmus #uspokojenie #pôžitok

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...