Päť vecí, ktoré sa stanú, keď začnete spolu bývať

Už je to vážne. Vy a váš priateľ ste sa rozhodli pre vážny krok vo vzťahu: spoločné bývanie. Blahoželáme! Pripravte sa však na päť veľkých zmien vo vašom živote.

02.05.2017 15:00
Maxim E. Matkin radí: Na spoločné bývanie... Foto:
Na spoločné bývanie netreba tlačiť. Nie každý pár je naň pripravený.
debata

Takto váš vzťah poznačí spoločné bývanie:

Vlasy. Všade vlasy!

Najčastejšie ich odstraňujeme zo sprchy, ale keď začnete bývať s mužom, rýchlo prídete na to, že o vlasy prichádzajú aj muži. Zbytky strniska, ktorými muži radi „značkujú“ umývadlo, o chvíľu objavíte aj na dlážke a keď si myslíte, že ste ich už odstránili, zmyli a nadobro sa ich zbavili, prekvapia vás ešte aj v pračke.

Vaše produkty sú už spoločné

Pena na holenie a zubná pasta – v poriadku. Ale prečo sa mu hodí aj váš drahý šampón pre extra lesklé vlasy? To sa ešte možno dá pochopiť, s privretím jedného očka, ale pozor, keď po mesiacoch prídete na to, že fľaška vášho extra jemného a šetrného kokosového gélu je už prázdna, pretože váš miláčik ho už dva týždne s obľubou používa.

Ponocovanie je minulosťou

Blahoželáme, ak sa v piatok dostanete von aspoň občas! Skôr je to však extrémne zriedka. Noci plné dobrodružstiev s mužmi, ktorých sme už na druhý deň nemuseli poznať a naďalej si užívať slobodu, sú raz a navždy preč. Ako vyzerá bežný večer teraz? Pizza a televízor! Ďalšou zmenou je obsah esemesiek. Kým doteraz ste si asi vyznávali lásku (a stále vás to bavilo), dnes ťukáte do smartfónu otázku, kto z vás kúpi mlieko.

Viac pijete

Štúdie ukázali, že páry, ktoré spolu žijú, viac jedia. Ale pozor, aj viac pijú. Štúdie, na ktoré sa odvolávame, však zároveň preukázali, že páry, ktoré spolu popíjajú, vydržia dlhšie a šťastní. Tak na zdravie!

Už nie ste sama

Jedna z najväčších nevýhod spoločného bývania. Možno, že sa občas budete cítiť, akoby ste strácali samu seba. S priateľom sa musíte pravidelne dohadovať, kto pôjde skôr do sprchy, aký film budete spolu pozerať, kam vyrazíte cez víkend.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #Sloboda #sprcha #televízor #zmena #šťastie #víkend

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...