Rozchody cez esemesky? Dejú sa čoraz častejšie!

Koniec vzťahu nikdy nie je pekný. Vždy bolí, ide predsa o rozlúčku a zranenie. Ale keď už raz boli vo vzťahu prítomné láska a rešpekt, prečo musí odlúčenie prebehnúť tou najzbabelejšou formou?

25.04.2017 13:00
mobil, depresia, úzkosť, muž Foto:
Pocit bezvýznamnosti, smútok, hnev, zlosť, žiaden priestor pre konfrontáciu.
debata (2)

Rozísť sa na úrovni

Stáva sa, že napriek tomu, že si sami pred sebou sľúbime, že budeme silní a „dobrí“, aby sme ukončili vzťah „pekne“ a na úrovni, v tragických posledných minútach sa snažíme vzťah zachrániť, alebo je náš strach z rozchodu taký veľký, že radšej zotrváme v zlom vzťahu v dúfaní, že sa na scéne objaví niekto nový.

Som bezvýznamný(á)

Sú ľudia, a vo vzťahu predovšetkým muži, ktorí radšej dajú partnerke zámienku na rozchod, aby neboli oni jeho iniciátormi. Každopádne, nikto nie hodný rozchodu cez esemesku, mail alebo správu cez facebook. Žiadna z týchto metód odlúčenia nie je správna, hoci všetky sú extrémne časté. Partnerovi tým iniciátor rozchodu ukazuje, aký je preňho bezvýznamný.

12 percent žien

Prieskum zoznamovacieho portálu Whatsyourprice.com ukázal, že rozchod prostredníctvom esemesky nie je vôbec nezvyčajný a volí ho čoraz častejšie viac ľudí, najmä mužov. Z 7500 opýtaných sa až 88 percent mužov rozhodlo pre túto možnosť, kým v prípade 8300 opýtaných žien takto ukončilo vzťah len 12 percent.

Iniciátor rozchodu sa skryje

Odborníci upozorňujú na to, že takáto forma rozchodu napácha oveľa viac škody. Ublížený/á partner(ka) si vsugeruje, že pre partnera nie je dôležitá (dôležitý), nemal(a) hodnotu ani do takej miery, aby jej )mu) takú veľkú zmenu oznámil(a) osobne. Partner(ka), ktorý/á sa týmto spôsobom rozchádza, nedáva priestor na konfrontáciu. Vzťah ukončí a skryje sa.

Hľadajte to pozitívne

Spočiatku môže byť takéto správanie upokojujúce. Presvedčí a posilní človeka, ktorý sa odrazu musí pasovať s rozchodom, v tom, že človek, ktorý sa s nami takýmto zbabelým spôsobom rozchádza, nie je súci, aby sme za ním smútili. Vôbec sme ho totiž nemali stretnúť a už vôbec by sme s ním nechceli naďalej zotrvať vo vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #zranenie #strach #rešpekt #esemeska #zbabelosť #skrýša

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...