Ako pomôcť kamarátke po rozvode?

Je to pár náročných týždňov možno mesiacov. Ale ani smútok po rozvode by nemal trvať večne. Stojte pri kamarátke, ale hovorte jej pravdu.

12.04.2017 13:00
zena, smutok, tyranie Foto:
Nepodrorujte ju v nekonečnom utápaní sa.
debata

Nesúďte ju ani jeho

Každý má svoj názor a takisto svoj postup pri riešení niektorých problémov. A tie sa vám nemusia stopercentne páčiť. Ale tesne po rozvode tu nie ste na to, aby ste niekoho súdili. Slová ako „môžeš si za to sama“ nie sú na mieste. Ale ani hádzanie viny na jej manžela vám neprislúcha. Počas prvých týždňov po rozvode stu tu pre ňu, aby ste počúvali. Potrebuje sa z rozvodu vyrozprávať, to jej psychike pomôže najviac.

Buďte úprimná

Možno stále nedokáže uveriť tomu, čo sa stalo. A že je skutočne rozvedená. V náročnom období nemusí vidieť svet okolo seba celkom realisticky, možno sa upína k neuskutočniteľným predstavám. Ale vy ste tu aj na to, aby ste ju vrátili späť do reality. Neutešujte ju falošnými nádejami, pretože ona im uverí a upne sa na ne. A „normálny“ život bude pre ňu náročný.

Kontaktujte ju

Dátum svadby, prvého rande či narodeniny jej exmanžela – to všetko sú v období po rozchode „nebezpečné“ dátumy, počas ktorých sa ona utápa. A váš telefonát môže tieto nepríjemné dni zmeniť. Vytiahnite ju von, aby nemyslela na to, čo ju spája s minulosťou. Zabavte ju, dajte jej najavo, že na svete nie je sama.

Žiadne utápanie

Jej smútok by nemal trvať večne. A vy by ste ju v ňom nemali podporovať, skôr naopak. Pár mesiacov je naozaj ťažších, ale po nich už povedzte „dosť“. Ani vy sa nenechajte vtiahnuť do jej kolotoča smútku a návratov do minulosti. Tento kruh sa musí uzatvoriť, v tomto kroku ju podporuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #rozvod #minulosť #kamarátka

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...