Zmenil sa na nepoznanie, odkedy spolu bývate? Vieme prečo!

Všetko bolo dokonalé, ideálne a krásne, keď ste spolu kráčali ruka v ruke po parku. Snívali ste o spoločnom hniezdočku lásky a zrazu je všetko inak.

02.04.2017 14:35
bozk, ráno, raňajky, vzťah, láska Foto:
Dvojice, ktoré prežijú v spoločnom byte dvanásť mesiacov, sú schotné akceptovať jeden druhého.
debata

Chlap je akoby vymenený, vaše sny sú s ním nerealizovateľné. Čo stojí za tou premenou a ako sa k nej postaviť?

Stiahne perie

Stále to s vami nemá isté, keď len plánujete vlastné bývanie a zvažujete výhodnosť hypotéky. Chlap pred tým, ako mu dá baba súhlas na spoločný život, neustále hrá svoju úlohu dokonalého. Aj preto máte pocit, že je iný ako ostatní. Iný ako váš otec, starý otec aj strýko, skrátka všetci tí usedení chlapi domáci. Bác! Zrazu máte na dverách menovku a on sa správa úplne inak. Ukázal pravú tvár. Teda takú, v ktorej už nehrá pána dokonalého, keď už má viac istoty, že neodídete, veď za sebou zatvárate na byte spoločné dvere.

Ukáže všetky neresti

Ak ste k nemu chodili na návštevu, tak bola izba, kde ste sa stretali, bozkávali aj milovali v úplnom priadku. Ale môže vám byť jasné, že takto sterilne žiadny chlap nežije. Preto už pár týždňov po aklimatizovaní začne do spoločnej domácnosti vnášať svoje muchy. K nim patria nedostatky, ktoré ste nepoznali. Často vrátane neschopnosti udržať trvalý poriadok vo svojom okolí. Takže sa v podstate nezmení, iba máte možnosť spoznať, aký je v skutočnosti.

Zvyká si na vás

Nie je to len on, kto zrazu behá po byte v špinavom tričku a neoholený. Partner vidí polovičku nenamaľovanú, neupravenú, v bežnom chode života a musí k nej zaujať postoj iný, ako keď sa videli len pár hodín počas týždňa. Ak máte preto pocit, že sa zmenil, možno ani nejde o radikálnu premenu, iba reaguje na to, že aj vy ste iná, ako vás poznal.

Zápasí o postavenie

Nikto to nepovie priamo, ale v spoločnom priestore automaticky prebehne boj o teritoriálnu nadvládu. Muž chce prirodzene chytiť opraty do rúk, čo znamená, že sa správa inak ako keď ste boli slobodní. Je viac direktívny, asertívny až agresívny. Ak rozdelenie úloh prebehne bez komplikácií, zvykne sa opäť vrátiť k normálnemu správaniu, ak nie, je to zámienka na rozchod.

Rok na skúšku

Pred tým, ako si skutočne poistíte spolužitie svadbou, či dokonca hypotékou, je lepšie voliť podnájom na minimálne ročné spolužitie. Prvý rok totiž býva plný kolízií a často je práve dôvodom na odlúčenie. Dvojice, ktoré prežijú v spoločnom priestore dvanásť mesiacov sú ochotné akceptovať aj to, že vlastne žijú s úplne iným človekom, s akým začali chodiť. No nie každá láska takúto premenu prežije bez ujmy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #spolunažívanie #spoločné bývanie

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...