Prečo ženy zostávajú s mužmi, ktorí ich podviedli?

Či už ide o jednorázové zaváhanie či niekoľkomesačnú aféru, pri nevere muži hľadajú sexuálne rozptýlenie.

04.08.2016 17:00
nevera, vzťah, láska Foto:
Podviedol vás a vy s ním zostávate?
debata (1)

Ak žijú v dlhodobých vzťahoch, nevera sa občas prihodí. Hoci je po prevalení príčinou krízy vo vzťahu, mnohé ženy z neho napriek odhaleniu neodchádzajú. Partnerovi odpustia. Prečo je to tak?

Jedným z dôvodov je láska. Napriek nevere si ženy uvedomujú, že partnera milujú a nedokážu si bez neho predstaviť život. Dokonca nevera v nich niekedy ešte túžbu pripútať si partnera znásobí. Láska im nedovolí partnera opustiť, hoci vnútorne ich pocit zrady zožiera.

Aj pocit istoty, ktorý im vzťah poskytuje, zohráva svoju rolu. Hoci je partner neverný, ženy majú pri ňom pocit bezpečia a istoty. Nedokáže sa nastaviť na „fungovanie“ bez partnera, vyvoláva to v nej hrôzu a radšej „prekúsne“ neveru a zradu, než by mala zo vzťahu odísť a budovať si neskôr nový.

Závilosť je ďalším z dôvodov zotrvania ženy vo vzťahu s neverníkom. Hovoríme o finančnej závislosti na mužovi, ktorú ju podviedol. Neschopnosť osamostatniť sa a žiť svoj život je zväzujúca. Mnoho žien sa tak ocitá v slepej uličke, kedy sa odchod od neverníka stáva naozaj zložitým bojom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #financie #partnerka #rozhodnutie

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...