Kvalita sexu podľa veku. Aký ste už mali a aký vás čaká?

Chuť na sex, jeho kvalita aj prežívanie sa počas života neustále menia. Každý vek ponúka rozdielne radosti a pôžitky tela.

17.06.2016 17:00
sex, vzťah, intimity, láska Foto:
Milovanie v každom veku má rôzne pôvaby.
debata

Preto ak raz začnete so sexuálnym životom, o celibáte už neuvažujte. Pripravil by vás o množstvo krásnych zážitkov.

Do dvadsiatky

Je to obdobie spoznávania. Priemerne prichádzajú ženy aj muži o panenstvo medzi pätnástym a osemnástym rokom života. Nie je preto vôbec nič zlé na tom, ak pochopíte, že v tomto období môžete kvalitné orgazmami milencom z vyšších vekových kategórií len ticho závidieť. Ženy majú síce dostatok sexuálnej aktivity, ale najmenej orgazmov. Sex je viac o objavovaní erotogénnych zón, vlastného tela a toho, čo vám robí dobre.

Do tridsiatky

Obdobie sexuálneho dozrievania, kedy u väčšiny žien prichádza k prvému tehotenstvu. Sex je teda poznačený nižšou kvalitou a dokonca aj intenzitou. Na druhej strane je vhodné zamerať sa na nežnejšie milovanie a prežívanie intímnejšieho spojenia s partnerom. Životný cyklus ženy je v tomto období nastavený na vytváranie pevných väzieb a omnoho viac ako v minulosti vás uspokojí láskyplný sex a nie známosť na jednu noc.

Do štyridsiatky

Sex prežívate naplno. Ste na vrchole fyzických síl, s čím súvisí aj vyššia sexuálna aktivita. Štatistiky, ktoré zverejnila spoločnosť vyrábajúca prezervatívy potvrdila, že ženy od tridsiatky do štyridsiatky zažívajú najaktívnejší sexuálny život. Je plný skúsených dobrodružstiev. To znamená, že už nemusíte experimentovať naslepo ako v dvadsiatke a sex rozširujete o nové praktiky, sexuálne hračky a hry, ktoré vám najviac vyhovujú. Stráca sa ostych, čo nahráva skutočnosti, že ženy po tridsiatke v sexe zažívajú najviac orgazmov. Je to takzvaná zlatá éra sexuality.

Od štyridsať do šesťdesiatky

Vôbec no nie je obdobie sexuálneho dôchodku. Práve naopak. Podľa výrobcu kondómov a jeho výskumu na vzorke 2400 žien vo veku medzi 40 – 59 rokov, bol sex v tomto období hodnotený ako najkvalitnejší. Dôvod? Kvalita konečne začala víťaziť nad kvantitou. Intenzita sexuálnych stykov mierne klesá, ale zvyšuje sa radosť z nich. Až 65% respondentiek odpovedalo, že s posledným sexom boli veľmi spokojné. Počet milovaní sa pohyboval na hranici jedno za týždeň, ale bolo hodnotené ako uspokojivé a periodicita bola pre ženy už rovnako dostačujúca. Začínajú procesy vedúce k menopauze, čo znamená, že sa mení aj skladba erotogénnych zón. Čoraz hodnotnejšie sú sexuálne polohy s čo najtesnejším kontaktom partnerov. V tomto veku však ženy nestrácajú na rozdiel od väčšiny mužov náruživosť. Preto je to aj obdobie, kedy si nachádzajú mladších, empatických milencov. No ani po šesťdesiatke sexuálny život nekončí. Radosť z neho je prakticky nekonečná…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #milovanie #orgazmus #sexuálne dozrievanie

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...