Zmotaní v spánku do seba? Alebo od seba? Dobrý vzťah či konflikt?

Chcete sa niečo dozvedieť o svojom vzťahu? Pozorujte v takom prípade pozície, v ktorých vedľa partnera najčastejšie spávate. Hovoria o nás viac, ako si myslíme.

20.06.2016 17:00
spánok - poloha - muž a žena Foto:
Jedna z tých pekných polôh...
debata

A v prvom rade to, o čo nám najviac ide. „Do akej miery ma miluje? A miluje ma vôbec?“ Je rozdiel, či každý spíte na svojej strane postele, ste k sebe obrátení chrbtom, alebo sa k vám túli v polohe tzv. lyžičiek. Výskumníčka Patti Wood, ktorá sa zaoberá rečou tela a lektorka na univerzite Emory University v Atlante v jednej osobe vraví, že predovšetkým v spánku, vyjadruje naše podvedomie veľa z toho, čo nedokážeme artikulovať v bdelom stave. Vo všeobecnosti platí, že páry, ktoré sú aj počas noci v stálom fyzickom kontakte, sú vo svojom vzťahu šťastné a spokojné.

Čo o nás prezrádzajú polohy

Lyžičky
Muž za ženou, pričom telá sa dotýkajú, zapadajú do seba ako dve čajové lyžičky. Na jednej strane má táto pozícia ochranný charakter, avšak na druhej je tiež veľmi sexuálna. Vzťah páru, ktorý obľubuje spánok v tejto polohe, je založený na dôvere, lebo táto poloha je veľmi intímna.

Veľké lyžice
V opačnom garde – ak sa žena túli k mužovi, znamená to, že vo vzťahu preberá ochrannú rolu. Avšak táto pozícia môže o vzťahu našepkávať aj čosi iné, a to majetnícky signál. Na mieste je otázka, či sa trasiete o to, že partnera stratíte.

Hlava na jeho hrudi
Spíte v pozícii „hlava na jeho hrudi“, pričom on má okolo vás obkrútené rameno? Táto pozícia hovorí jasnou rečou o pevnom a peknom vzťahu, založenom na dôvere a bezpečnosti. Toto je vzťah, po akom túžime všetci bez rozdielu.

Tvárou k tvár
Táto poloha podľa expertky na reč tela signalizuje podvedomú túžbu pozerať sa partnerovi do očí aj počas spánku. Hovorí o nesplnenej túžbe blízkosti a intimity.

Vzájomné odvrátenie
Ak sa v iné noci zvyknete k sebe túliť, táto odvrátená pozícia môže znamenať konflikt. Sú však ľudia, ktorí počas spánku nutne potrebujú svoje miesto a pokoj – a to o vzťahu nič nevypovedá.

Dotyk nohami
Dotýkate sa počas spánku „len“ nohami? Celkom iste túžite po emocionálnom či sexuálnom vzťahu.

Navzájom zmotaní
Ak počas spánku ležíte zmotaní do seba, pričom sa nechcete od seba odtrhnúť, zrejme sa jeden druhého neviete nabažiť. Vo vzťahu vám to jednoznačne klape.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chrbát #Dôvera #nohy #spánok #reč tela #Intimita #podvedomie #túlenie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...