Sedieť doma a starať sa o chlapa?! Naozaj sa tak vidia samotné ženy?

Hoci sa čoraz častejšie hovorí o rovnoprávnosti žien a vyvažovaní ich rol s mužmi, nový britský prieskum sa často vracia do "starých čias".

16.11.2015 17:00
Upratovanie domácností pokrivkáva: Sme naozaj... Foto:
Upratovať, starať sa o domácnosť aj muža? Naozaj?
debata

Podľa prieskumu YouGov, ktorý prebehol v 24 krajinách sveta na vzorke 42-tisíc žien a mužov a ktorý cituje britský Telegraph, sa rozdiely preukázali v závislosti od krajín, ktorých sa týkali. Jedna z téz – že úlohou ženy je dávať pozor a starať sa o svojho muža, vyvolala súhlasné reakcie v rozličných množstvách. Kým v európskych krajinách s týmto tvrdením súhlasilo od 7 do 18 percent opýtaných, v krajinách ako Malajzia či Indonézia to boli až dve tretiny.

Jedinou krajinou, kde bolo viac žien, ktoré súhlasili s týmto tvrdením ako mužov, bola však Veľká Británia. Tam sa za toto tvrdenie postaví 17 percent žien a o percento menej mužov. V Británii tiež ženy viac veria tomu, že ich úlohou je zostať doma a starať sa o teplo rodinného kozuba.

Čo sa týka rovností pohlaví, najlepšie dopadli severské krajiny, v ktorých rovnosť pohlaví vníma ako samozrejmosť bezmála 80 percent opýtaných.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Veľká Británia #žena #starostlivosť

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Zdravý životný štýl vás nabije energiou a šťastím.
Robte maximum čo sa dá, nebuďte lenivý urobiť nevyhnutné....