Nenápadné rituály, ktoré vám pochovajú vzťah

Zdanlivo nenápadné maličkosti vedia rozleptať vzťah plný lásky a premeniť ho na vojnovú zónu.

15.11.2015 14:00
láska, vzťah, problém Foto:
Pekné ráno sa vám vykradlo zo spálne.
debata

Pritom im nevenujeme takmer žiadnu pozornosť, keďže ide o „drobnosti“. Lenže skutočne nebezpečné.

Zabudnutie dobrého rána

Zobudíte sa a zrazu si ani nestihnete zaželať dobré ráno, pritisnúť k sebe pery a zostať pár sekúnd v objatí. Vynechať tento rituál je začiatkom konca. Nepýtajte sa prečo. Vyplýva to zo všetkých vzťahových štatistík, že práve ranné odcudzenie naznačuje blížiaci sa koniec romantických chvíľ. Je to tak a preto, že sa vám pekné ráno akosi vykradlo zo spálne.

Milovanie bez pochopenia

V praxi to znamená, že ste si rozladili milostné hodiny. Prvé mesiace aj roky sex vôbec nemusíte riešiť. Máte naň chuť stále a bez akýchkoľvek okolkov. S pribúdajúcim vekom spolunažívania však pribúdajú aj osobné preferencie sexuálnej frekvencie. Keď vy chcete každý deň a partnerovi stačí raz za týždeň, alebo naopak, prichádza frustrácia zo vzťahu. Tá obvykle pokračuje hádkami, robením si napriek, odcudzením a pritom za všetkým môže byť dôvod, že niekomu je veľa a niekomu málo.

Žiadny bozk pri stretnutí

Dávate si pusu vždy, keď sa stretnete? Alebo ste od toho upustili? Poviete si, že to je maličkosť a nemusíte sa predsa neustále bozkávať ako dvaja tínedžeri. Samozrejme, maličkosť, ale pre vzťah tak podstatná, že ak chýba, čoskoro začne toho chýbať omnoho viac.

Málo časté držanie sa za ruky

Bolo prirodzené držať sa za ruky na ulici. Mnoho dvojíc však považuje dnes za maličkosť to, že sa už nedržia. Toto správanie navonok nepúta žiadnu pozornosť. Zdá sa úplne prirodzeným, že sa držanie za ruky vytráca z ulíc. Tak ako je prirodzené, že každé druhé manželstvo končí rozvodom a mnohé čo vydržia, tiež vlastne živoria. Absencia dotyku na verejnosti je drobnôstka, ktorá vás ale odsudzuje k tomu, že skončíte v dave tých, čo sa hryzú, hašteria a rozčuľujú.

Chýbajú maličkosti

Zrazu máte pocit, že je všetko so vzťahom v poriadku, ale niečo akoby chýbalo. Správne. Sú to drobnosti, ktoré si na prvý pohľad ani nevšimneme. Napríklad, že si zabúdate z výletu doniesť navzájom aspoň niečo malé a pekné. Že kvietok len tak z nenazdajky poteší, že si už nekúpite niečo sladké jeden druhému iba tak pre potešenie. To je už len krok ku vzájomnej nevšímavosti a prehrdzaveniu základov lásky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #milovanie #bozky #maličkosti #rituály

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...