Vy ste single, dobrá kamarátka dlho zadaná: Toto jej radšej nehovorte!

Niektorí z nás sú skrátka stvorení pre dlhodobé a spokojné vzťahy. Roky s jedným partnerom, neskôr možno manželom. Patríte na opačnú stranu barikády?

29.10.2015 14:53
ženy, kamarátky, plač, smútok Foto:
Niektoré otázky zadanej kamarátke naozaj nie sú príjemné a ani slušné.
debata

Nebudeme vám to mať za zlé – veď v dnešných časoch sa čoraz viac žien upína k single životu a kariére a svoje záväzky si odkladajú na neskôr. Rozhodne však nie je správne, ak ste jednou z takýchto dám, aby ste pohŕdali tými, ktoré svoj život spojili s jedným mužom. Na vyváženom a dlhodobom vzťahu nie je nič zlé – samozrejme, môže mať svoje muchy, môže mať aj negatívne dopady na povahu (možno vašej najlepšej) kamarátky, ale nezostáva vám iné len ho rešpektovať.

S tým súvisí aj zoznam otázok či viet, ktoré by ste dlhodobo zadaným nemali položiť. Vyznejú v konečnom dôsledku arogantne, nadradene či neprajne.

1. Neverím v monogamiu a vernosť!

Hádať sa o tom s niekým, kto je pár rokov v manželstve, je zbytočne útočné. Áno, možno aj v manželstve vaše dobrej kamarátky to škrípe a možno viete o nejakých románikoch jej manžela, ale je dobré, aby ste to zvládli so cťou a bez zbytočných poznámok. Podobne vyznieva aj otázka: Fakt si myslíš, že ti je verný? alebo Naozaj mu stačí len sex s tebou?

2. Nenudíš sa s ním už?

Otázka, ktorá musí pôsobiť veľmi urážlivo najmä na adresu partnera. Ak si ho vaša kamarátka vybrala a vy sa jej toto opýtate, ako by ste spochybňovali jej rozhodnutie, jej preferencie či schopnosť nájsť si životného partnera – nerozumné!

3. Mala by si žiť a trochu si užívať!

Možno sa tomu ťažko verí, ale pre niekoho slovo užívať znamená tráviť každý večer po boku milovaného a toho istého partnera. Ľudia majú rozličné predstavy a nároky, túžby a sny. Rešpektujte ich a nespochybňujte.

4. Nevydrží vám to, ak ste neskúsili aj niekoho iného

Podobnú vetu občas adresujú ženy kamarátkam, ktoré si našli partnera už na strednej a tvoria pár doteraz. Opäť ide o trúfalý súd, ktorý nemá opodstatnenie. A vy nemáte naň právo (ani vešteckú guľu). Hoci možno v očiach konkrétnej kamošky s povesťou bosorky skončíte…

5. Dokážete si ešte vôbec váš vzťah spestriť?

Predstava, že partneri po rokoch musia byť v rutine, vôbec nie je ďaleko od pravdy. Ale pochybovať o tom, že si spolu dokážu užívať príjemné chvíle vyznieva útočne a zbytočne premúdrelo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah #single #partner #kamarátky #dlhodobý #spochybňovanie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...