Bradáči sú zlí chlapci! Majú sklony k nevere, vraj sú tiež bitkári

Aj vy ste si to všimli? Vyrojili sa ako huby po daždi? Muži s bradami. Najnovšie výsledky však nehovoria v ich prospech. A reč nie je o príťažlivosti.

01.11.2015 14:00
Muži s bradami vraj majú sklony k nevere a... Foto:
Muži s bradami vraj majú sklony k nevere a násilnému správaniu.
debata

Ako ukázal prieskum značky Censuswide, ktorý sa konal na vzorke 2000 britských mužova a z ktorého citoval portál Yahoo, existuje spojenie medzi tým, keď muži majú bradu a ich divokejším správaním. Jeho súčasťou má byť väčšia náchylnosť zapájať sa do fyzických kofliktov a bitiek, ale tiež väčšia pravdepodobnosť nevery a podvádzania partnerky.

Z oslovených mužov až 47 percent tých, ktorí mali bradu alebo porast na tvári, priznalo neveru. V prípade mužov zvyčajne sa holiacich dohladka, alebo nosiacich len jemné strnisko, to bolo len 20 percent mužov. Čo sa týka násilných konfliktov a fyzických potýčok – u mužov s bradami až 45 percent priznalo, že túto skúsenosť majú, kým u oholených mužov to bolo 29 percent.

Ešte prekvapujúcejšie však bolo odhalenie, že až 40 percent bradatých mužov má za sebou skúsenosť so zločinným správaním – najčastejšie išlo o krádež. V prípade pánov bez ochlpenia na tvári to bolo „len“ 17 percent.

Výsledky prieskumu môžu vyznievať prekvapivo, na druhej strane ich však netreba brať celkom doslovne. Je totiž otázne, či organizátor ankety bral do úvahy aj fakt, že v poslednom čase sa brada stala módou. V ankete nebolo špeciálne poukázané na to, ktorí páni boli v momentoch svojho negatívneho správania zarastení a ktorí nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #muži #nevera #zločin #brada #negatívne správanie

+ Čas venovaný príprave jedla je investíciou do vášho šťastia a zdravia.
S peniazmi hospodárte opatrne, mali by...

+ Stanovte si svoj jedálniček a dodržiavajte presné časy kedy jete.
Vydržte v maximálnom tempe a dostanete sa tam,...