Prečo sa snažiť s partnerom o viac sexu!

Sex je neodmysliteľnou súčasťou zdravého vzťahu. Štatistiky naznačujú, že sa dvojice žijúce pod jednou strechou však omnoho viac hádajú, ako milujú.

24.10.2015 11:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Muži majú najradšej tú, s ktorou sa najčastejšie milujú.
debata

Práve v tomto fakte možno hľadať aj zdroj častých rozvodov. Ak sa vám podarí tento pomer zvrátiť, máte šancu na trvácny a pevný vzťah. Nie je to však jediný dôvod, prečo sa snažiť mať viac sexu!

Lepší život

Častý sex zaručí nielen lepší život v samotnom partnerstve, ale aj pre každého osobitne. Pohlavný akt nie je len nástrojom na udržiavanie rodu. Je doslova studnicou optimizmu. Čím viac sexu, tým viac úsmevu na tvári, tým viac pozitívnych hormónov vám koluje v tele. Určite poznáte ľudí, ktorí sú celý deň, akoby na vlne dobrej nálady. V mnohých prípadoch je to práve častý sex, ktorý im dopĺňa energiu.

Partner si nenájde inú

Sexuálna nespokojnosť je na prvých priečkach medzi dôvodmi, pre ktoré muži zatúžia po milenke. Je to smutné, najmä ak milovanie dvoch ľudí je tou najpríjemnejšou činnosťou, ktorej sa môžete oddávať. Ak to nefunguje v posteli, je málo pravdepodobné, že to bude fungovať napríklad v rôznych životných ťažkostiach, alebo každodenných záležitostiach. Toho najlepšieho by malo byť predsa najviac.

Budete šťastnejší

Pri orgazme sa u mužov aj žien vylučuje do tela oxytocín, ktorý vedci považujú za hormón vzájomnej príťažlivosti. Preto ak nedosahujete orgazmus, nie je to celkom vaša chyba, že sa s partnerom necítite úplne šťastná. Muži aj vďaka tomu zasa majú najradšej tú, s ktorou sa najčastejšie milujú. Ak si dokážete spôsobovať skvelé orgazmy, je len málo pravdepodobné, že vaše šťastie niečo naruší.

Lepší spánok

Nespavosť. Problém 21. storočia. Možno ju dať však priamo do súvisu s ubúdajúcim sexom. Počas milovania sa vďaka svalovej aktivite do krvi vylúči glykogén, melatonín a u mužov pri ejakulácii aj dostatok dopamínu. Uvoľnenie po sexe tak skutočne nahráva lepšiemu spánku. Možno nie priamo po akte, ale dlhodobým sexom sa vaše biologické hodiny spánku a bdenia dokonale nastavia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #spokojnosť #šťastie

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...