Príbeh: Rozvedeného s dieťaťom? Nikdy!

Sedeli vtedy v kaviarni a Soňa pozorne počúvala svoju kamarátku Moniku. Tá si našla rozvedeného priateľa s dieťaťom.

18.09.2015 11:00
rodina Foto:
Šťastná rodinka.
debata (1)

“Myslela som si svoje, čo som jej však nepovedala,” prezradila Soňa, ako sa v tom čase cítila. Mala pocit, že ona by toto nezvládla. Nestačí, že bol rozvedený, čiže za sebou jedno skrachované manželstvo. Bolo tam ešte aj dieťa. Keď jej Monika opisovala, ako ťažko si s dieťaťom buduje vzťah, bolo jej jej ľúto. Snáď sa niečo podobné nepritrafí jej.

Celý život sa potom podvedome bála, že ju osud dobehne. Čítala občas v motivačných knižkách, že sa neoplatí myslieť na to, čoho sa bojíme, pretože si to týmto spôsobom do života nebezpečne pritiahneme. “Ja som muža s dieťaťom nechcela a čím viac som sa toho bála, tým skôr som ich stretávala.” Chodili jej do života, jeden za druhým. Príbehy sa na seba nápadne podobali.

Keď jej ako dvadsaťosem ročnej lekárka povedala, že nemôže mať dieťa, začala sa s tým vyrovnávať po svojom. “Bol to obrovský šok. V prvom momente som si povedala, že tej lekárke predsa neuverím. Koľkým ženám takéto niečo “predpovedali” a ony otehotneli, prirodzene porodili, dokonca aj viac ako jedno dieťa. Určite to bude aj môj prípad,” upokojovala sa.

Lenže, nič podobné sa nedialo. S mužom, ktorý po dieťati túžil oveľa viac ako ona, sa po roku rozišla a potom vzťah dlhšie nemala. “Síce som netúžila po dieťati tak, ako moje rovesníčky, bála som sa, že príde chvíľa, kedy budem mať z toho veľké depresie. Bála som sa, že uverím lekárom, bála som sa toho, že opäť stretnem muža, ktorý bude tak veľmi deti chcieť a bála som sa…”

Strachov bolo neúrekom. Pri tejto príležitosti si spomenula aj na strach, ktorým sa zaoberala najviac ešte v čase, kedy netušila, že bude mať problém otehotnieť. Muž s dieťaťom. Možno práve toho by teraz potrebovala. “Zatiaľ som nezažila nič horšie ako nenaplnený vzťah. Vy si užívate všetko, čo spolu robíte, kým on túži len po jednom – aby ste mu porodili potomka. Nejde to, nejde to a on je stále nespokojnejší,” zhodnotila Soňa.

Hoci to tak neplánovala, asi o tri mesiace už tvorila pár so svojím šéfom. “Rozviedol sa v januári. Ešte v tom čase sme si z neho uťahovali s kolegyňami, nebol príliš obľúbený, priveľmi prísny. Keby mi v tom čase niekto povedal, že si ma o tri mesiace bude chcieť vziať za ženu, tak sa na tom zasmejem ako na dobrom vtipe,” opísala Soňa, ktorá sa do šiestich mesiacov dokonca vydala.

“Stretla som toho pravého. A predstavte si, ako si ma získal. Zbalil ma v podstate jeho syn Marek. Odrazu chodieval za otcom do práce častejšie a k nám do kancelárie si chodil kresliť. Keď ho raz vystrašený otec-náš šéf hľadal a zbadal, ako sme sa s kolegyňami oňho postarali, prvýkrát sme ho videli v akejsi “ľudskejšej” podobe. Keď to napokon medzi Soňou a jej šéfom zaiskrilo, po prvom rande, kedy už vedeli, že ich láska nie je náhoda, na pohári vína jej pravý skonštatoval, že ďalšie deti už nechce. A Soni poriadne odľahlo…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #syn #strach #vzťah so šéfom #osud #túžba po dieťati #rozvedený muž

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...