Čo sa môžeme naučiť od introverta?

Sú zväčša tichí a držia sa bokom. Introverti nechcú ma seba upozorňovať, ich povaha je pokojná a vystačia si sami so sebou. Čím môžu ostatných inšpirovať?

22.08.2015 08:00
kancelária, práca, počítač, sekretárka, žena, Foto:
Aj v práci vás môže introvert inšpirovať.
debata

Treba mať svoj pokoj

Ak je toho na introverta priveľa, stiahne sa do úzadia, nájde si svoje tiché miesto a počúva sám seba. Inštinktívne sa bráni stresu, vie, kedy je toho na neho priveľa a počúva svoje pocity.

Pracuje spoľahlivo

Vyhýba sa stresu, preto si svoje pracovné úlohy plní priebežne. Plánuje, zvažuje, nič nenecháva na náhodu. Jeho pracovné výkony sú presné, je naňho spoľahnutie.

Vie sa naplno koncentrovať

Extrovert sa veľmi rýchlo začne nudiť, najmä v prípadoch, ak si nejaká úloha vyžaduje dlhodobú prípravu. Introverti, naopak, dokážu i svoje sústredenie jednej veci venovať naozaj dlhodobo.

Počúva

Práve skutočnosť, že extrovert sa začne nudiť pri monotónnej činnosti, nedokáže tak sústredene počúvať iných ako introvert. Navyše, introvert nepotrebuje do príbehu neustále zapájať aj svoju osobu, druhého človeka počúva sústredene a následne mu dokáže odpovedať na jeho otázky.

Je citlivejší

Introvert sa nedokáže nadchnúť pre niečo tak rýchlo ako extrovert. Na druhej strane, ak už sa pre niečo nadchne, jeho nadšenie nevyprchá. To platí aj vo vzťahoch. Jeho city sú trvalejšie, vo vzťahoch neexperimentuje, má rád pokoj a istý stereotyp.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #introvert #povaha #pokoj #inšpirácia

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...