TEST: Ste stvorení jeden pre druhého?

Nevieme predpovedať budúcnosť. Vieme však položiť otázky, ktoré s celkom vysokou mierou úspechu vedia predpokladať, či budete spolu starnúť v láske, alebo sa rozhádate a jeden pred druhým si zabuchnete srdcia aj dvere.

18.07.2015 08:00
láska, vzťah, romantika Foto:
Budúcnosť je neistá, ale dá sa predpokladať.
debata (4)

Trávite čas spolu?
Hovoríme o tom rozhodujúcom čase, ktorý máte cez víkendy, sviatky, po práci. Ste spolu radi, alebo hovoríte to známe: „Nemusíme všetko robiť predsa spolu!“

Máte spoločné záľuby?
Radíme k nim predstavy o aktivitách, cestovaní, vzdelávaní. Zaujímajú vás rovnaké veci? Venujete sa spoločne nejakému hobby? Netreba mať spoločné všetko do bodky, ale viac ako jednu vec určite.

Aký je váš svetonázor?
Nie je predmetom skúmania prakticky žiadnej zamilovanej dvojice. Ak ste katolíčka a partner neveriaci, alebo naopak vy liberálka on radikál, bude to čoskoro ako kosa na kameň. Svetonázor totiž určuje všetko od predstáv o budúcnosti až po nepodstatných maličkostí.

Rozumiete si v posteli?
Myslíme tým všetko. Intenzitu, vášeň, dĺžku milovania, počet experimentov. Mieru uspokojenia. Ak ste v sexuálnej zhode od spokojnosti s počtom až po techniky, odfajknite si jedno veľké áno.

Viete sa prekvapiť?
Nemierne dôležitá vlastnosť. Bez toho, aby ste sa prekvapovali, začne skôr či neskôr jeden z vás hľadať zmenu. Zrazu všetko začne vyzerať rovnako. Od gest, slov, správania sa až po sex. Každý chce zažívať zmenu. Viete si ju pripraviť medzi sebou?

Zarába viac ako vy?
Peniaze nie sú všetko a dnes je stále menej podstatné, kto donesie viac, ale štatisticky vydržia viac vzťahy, kde je muž bonitnejším pilierom.

Prežili ste minimálne jednu krízu?
Nemyslíme hádku alebo jeden namrzený večer. Hovoríme o kríze, keď ste sa nerozprávali, hádali, plakali, možno na čas od seba odišli. Pretože taká kríza vás zocelí a tí, čo sa dožili diamantovej svadby vedia, aké vedia byť krízy, tých čo sa milujú, závažné.

Vydržali ste sedem rokov?
Siedmy rok býva krízovým. Mnoho vzťahov na ňom stroskotá. Aj preto, že každých sedem rokov sa mierne človek zmení. Vrátane fyziológie aj priorít a myslenia. To platí aj o násobkoch čísla, ale každou „sedmičkou“ ste bližšie k vzťahu na celý život.

Stačíte si sami?
Ak by ste boli na pustom ostrove, nemuseli by ste plakať. Nič vám nechýba, ani keď ste na dovolenke sami, ani keby celý čas pršalo a týždeň nevystrčíte nos z izby.

Viete sa o seba postarať
Každý sám o seba aj o toho druhého, keď to potrebuje. Ak je jeden partner viac závislý od druhého, budúcnosť partnerskej rovnováhy je veľmi neistá.

Vyhodnotenie

Je skutočne jednoduché. Na koľko percent odpovedí ste kývli súhlasne, toľko percent približne máte šancu, že váš nič nerozdelí. S počtom nie sa miera znižuje, ale nad 50 % je to stále veľmi dobré skóre.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #test #budúcnosť #perspektíva

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...