Láska v kancelárii? Pozor na kolegov, aby sa vám za chrbtom nechichotali

Ak ste zahoreli láskou ku kolegovi a on vaše city opätuje, buďte diskrétna.

14.05.2015 11:00
kolegyňa, práca, kancelária Foto:
Padol vám do oka kolega?
debata

Kto by to nepoznal? Víkendy sú krátke a týždeň v kancelárii priam nekonečný. A tak hľadáme aspoň malé rozptýlenie – napríklad nevinný flirt s kolegom od vedľajšieho stola. Dodá pracovnému dňu iskru, zrazu sa máte kvôli komu pekne obliecť a vďaka jeho pohľadom sa cítite akosi lepšie. Ale nie vždy to zostane len pri flirte. A krok za krokom sa z flirtu môže vyvinúť láska na pracovisku.

Ak ste už v tom až po uši, mali by ste zachovať isté pravidlá. Časté prejavy lásky či dokonca okaté vyznania by mohli pôsobiť rušivo až nepríjemne na vašich kolegov. Takže diskrétnosť je na prvom mieste. Iste, zrejme si všetci všimnú, že medzi vami čosi je, ale prejavy nežností si nechajte až na čas po práci.

O detaily vášho čerstvého vzplanutia sa nemusíte deliť s kolegami na obede. Na zvedavé otázky odpovedzte stručne a skôr si držte v týchto témach odstup. Nepotrebujete, aby sa vám za chrbtom všetci „chichotali“, akými prezývkami sa častujete a podobne. Strácate tým na serióznosti a do kancelárie takéto témy nepatria.

Na druhej strane o vašom vzťahu neklamte. Ak doslova bije do očí, že ste spolu, bolo by zvláštne, keby ste všetkým tvrdili opak. Musí ich však uspokojiť stručné: „áno, tvoríme pár“. A tým je to vyriešené. Ak si plníte svedomito svoje povinnosti, nikoho nemusí nič viac zaujímať.

Hoci medzi vami už panuje iná konverzácia, snažte sa medzi kolegami tváriť a vyjadrovať profesionálne. Žiadne hlúpe žarty, žiadne poznámky či oslovovanie sa prezývkami v zamestaní nie je na mieste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #kolega #pracovisko

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...