Štyridsiatničky pozor! Je pravý čas užiť si sex vášho života

Sex je pre väčšinu žien veľmi dôležitou súčasťou života aj po štyridsiatke.

12.03.2015 09:00
sex, posteľ Foto:
Štyridsiatnička predvedie v posteli sexuálnu smršť.
debata

Z prieskumu britského časopisu „Health Plus“, v ktorom sa vyjadrovalo 2 000 žien na tému sexu, vzišlo niekoľko zaujímavých skutočností. Až 77 percent z nich priznalo, že najlepší sex zažili ako štyridsiatničky. A pre 82 percent opýtaných je sex aj po štyridsiatke rovnako dôležitý ako v predošlom období.

Podľa prieskumu on-line zoznamky ElitePartner iba každá šiesta žena vo veku 40 až 50 rokov má sex viackrát týždenne. Štyridsiatničky si pritom vedia sex užiť veľmi intenzívne, častokrát lepšie než mladšie ženy. Prečo?

Žena sa cíti pohodlne. Na svoje telo je za tie roky zvyknutá a dni netrávi tým, že sleduje svoje nedostatky v zrkadle. Svoje telo berie ako súčasť samej seba a je s ním v rovnováhe.

Žena s vekom získava sebavedomie. A to sa prejaví aj v sexe. Vie, čo sa mužom páči a čo sa páči jej. Sex so štyridsiatničkou sa tak stáva skutočným pôžitkom pre oboch partnerov.

Žiaden stres! Ženy po štyridsiatke už pred sebou nemajú pri sexe obraz bábätka, ktoré by malo byť výsledkom ich sexuálnych radovánok. Téma detí je v štyridsiatke zväčša vyriešená a tak v posteli ide skutočne len o sex, nie o „zakladanie“ rodiny, z čoho mnohokrát pramení stres pre oboch zúčastnených.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #partner #posteľ #štyridsiatnička

+ Nekazte si oči a netrávte celý deň pri počítači, ak nemusíte.
Zorganizujte si svoju prácu tak aby ste toho...

+ Vyvážený jedálniček je základom pre dlhodobé zdravie.
Finančná disciplína teraz vytvorí pevný základ pre...