Najčastejšie sexuálne problémy a ich riešenia

Mnoho ľudí rieši v spálni rovnaké problémy. Akurát sú s nimi sami, bez pomoci.

07.03.2015 08:00
sex, intimity, problém Foto:
Zlá situácia v posteli si žiada pohovor za stolom.
debata

Problémy v sexe majú často elegantné riešenia. Len sa netreba zmieriť s konštatovaním, že je to zlé a také to ostane.

Bolestivý sex

Vždy je alarmujúci. Sex nemá bolieť, ani náhodou a nikdy. Ak pociťujete bolesť, môže to byť varovným signálom ochorenia. V sexe nikdy nepokračujte a navštívte gynekológa. Podráždenie pošvy, kvasinková infekcia aj zápaly. To všetko spôsobuje bolesti. Ak pociťujete bolesť s novým partnerom, je možné, že má príliš veľký penis. Vtedy vyskúšajte polohy, v ktorých môžu byť vaše nohy čo najviac od seba. Bolestivý sex sa často týka aj žien po menopauze. Ak patríte do tejto kategórie, ide zväčša o prirodzené vyschýnanie sliznice v dôsledku hormonálnych zmien. Pomôžu lubrikanty.

Nezáujem o sex

Máte s kým, máte kde, ale radšej skončíte pri televízore. Na vine je obvykle pokles libida, alebo vyčerpanie lásky. Stáva sa to nielen seniorom, ale aj dvojiciam po pár rokoch vzťahu. Dá sa vyviaznuť a znova milovať ako znovuzrodení. Chce to však trochu pomoci. Nemáme záujem o niečo, čo do bodky poznáme. Preto ak chceme mať záujem, treba sa prekvapovať. Nie však iba jednostranne. Zlé klapanie situácie v posteli si žiada pohovor za stolom. Nič sa nevyrieši samo od seba. Každý má nesplnené erotické fantázie. Predložte ich na stôl ako karty. Povedzte si, čo by vás zapálilo a kde sú hranice. S novým dobrodružstvom, poznaním korením sexuality sa budete do perín zasa tešiť.

Sex nudí

Nuda v posteli sa na prvý pohľad môže zdať ako slabý výkon partnera. Jednostrannosť v sexe ale neexistuje. Ak sa nudíte, je zrejmé, že aj partner berie sex ako svoju povinnosť. Zažeňte mu nudu. Pred súdením partnerovej kvalifikácie prehodnoťte to najdôležitejšie. Vzdychy, pohyb, nadšenie, výraz tváre a snahu urobiť mu dobre masážou semenníkov, či prostaty. Skúšate v sexe na neho útočiť ženskými zbraňami, alebo žijete s predstavou, že mužovi stačia nohy od seba. Stačí niekedy zintenzívniť prístup a nuda odíde aj z vašej strany.

Partner ma prestal vzrušovať

Nejde ani o fyzické zlyhania. Skôr akoby vás už k sebe nič neťahalo. Vyprchala erotická príťažlivosť súvisiaca s vášňou. Nastáva vtedy, ak si málo hovoríte nežnosti. Ak ste sa zabudli rozprávať pri večeri. Ak spoločné rána trávite čítaním novín miesto spoločnej diskusie. V prípade, že si nemáte čo povedať a vaše spoločné záľuby akoby sa okresali, hľadajte cestu k sebe. Až následne vás začne opäť vzrušovať aj partner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #príťažlivosť #sexuálny problém

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...