Keď sa sex končí bolesťou: Aké zranenia hrozia pri posteľových hrách?

Áno, sex si väčšina z nás spája s pôžitkom, intimitou, nehou či vášňou. Ale faktom tiež je, že občas sa pri milovaní môže niečo skončiť aj boľavo.

15.01.2015 15:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Otlačené miesta, či modriny sú bežné najmä, ak sa partner príliš silno zaprie do partnerky.
debata

Nasledujúce riadky vás určite nemajú odradiť od milovania – to je predsa prospešné pre vzťah a určite aj pre dobrú kondíciu tela či duše. Ale prečítať si zo zaujímavosti o tom, čo sa tiež občas pri milovaní môže prihodiť, vás najbližšie nezastihne nepripravených.

Mužské pohromy

Medzi najčastejšie mužské zranenia sa radia tie spojené s pohlavným orgánom. Často sú spojené s vášnivým milovaním a žiadostivou partnerkou. Mnoho mužov by vedelo rozprávať, aké to je, ak im počas sexu žena príliš silno zovrie, alebo nebodaj poškriabe miešok. Nepríjemné sú tiež odreniny – dochádza k ním pri dlhšom milovaní a nedostatočnom lubrikovaní. Takto poškodený penis potom vníma jemnú nepríjemnú bolesť pri dotyku, ale často aj kontakte so šatstvom a tiež pri ďalšej erekcii a sexuálnom kontakte. Bolestivý môže byť aj styk pri výraznejšom zakrivení penisu, pokiaľ však takéto zakrivenie spôsobuje problémy v intímnom živote, je nutné už riešiť ho chirurgicky.

Medzi časté mužské strašiaky v spálni patrí aj pruh. Hoci, možno je lepšie povedať, že ide o riziko, ktoré sa najčastejšie udeje mimo spálne a postele. Muži chcú ukázať silu a dvíhajú partnerku v rôznych polohách. Silové vypätie v stave vzrušenia však nemusí dopadnúť najlepšie, najmä pri rozličných gymnastických polohách hrozia tiež natrhnutia svalov a celkom obyčajná klasika – seknutie, či už v krížoch, alebo krku.

V neposlednom rade sa posteľ stáva často aj miestom infarktu a veruže to nie je len vec z filmov, keď muža postihne pri milovaní a v stave vzrušenia. Stáva sa to však predovšetkým starším ročníkom.

Ženské pohromy

U žien sa veľa bolestivých hrozieb spája s polohami, v ktorých sa nachádzajú. Napríklad to môžu byť modriny, alebo opuchy, ktoré spôsobil partner svojou hmotnosťou, či zapieraním sa do tela partnerky.

Kým mužov trápia občas odreniny a drobné zranenia na pohlavnom úde a miešku, u žien sú to prsia, ktoré sú vystavené väčšiemu riziku. Takzvané „cucfleky“ sú ešte príjemná, hoci vizuálne nie práve najpôvabnejšia vec. Ženám sa však tiež stane, že príliš rozvášnený partner ich na prsiach pohryzie a zanechá boľavý odtlačok, či nebodaj ranu. Podobne ako u mužov, aj u žien nie je príjemné, ak milovaniu chýba dostatočná lubrikácia.

Ženy sú pri milovaní náchylnejšie na zlomeniny – opäť ide o rozličné experimentálne skúsenosti, keď sa partneri milujú napríklad postojačky v prírode, ale napríklad aj na kuchynskom stole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #bolesť #sex #zranenia #pohroma

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....