Štyri smrteľné hriechy vzťahu

Naštartovať vzťah je omnoho ľahšie, ako ho udržať. Preto na jeden trvácny pripadá množstvo pokusov, omylov, rozchodov aj rozvodov.

20.12.2014 17:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Keď sa prihodí nevera, už nič nebude ako pred tým.
debata (4)

Nikto nemôže tomu druhému zaručiť dokonalé fungovanie vzťahu, no minimálne môžeme načrtnúť, že ak sa dopustíte, štyroch základných hriechov, tak ste ku koncu rozhodne bližšie ako ku zlatej svadbe.

Podozrievanie

Začína to pochybnosťami. Neskôr podozrenia prerastú k nepríjemným otázkam. Kontroly sa nakoniec skončia čítaním osobnej korešpondencie. Či už v internetovej komunikácii, alebo v mobilnom telefóne. Možno konečne nájdete známky flirtu. Zabudnete však, že ste porušili súkromie inej osoby, na ktoré má právo aj vo vzťahu. Nezriedka sa stáva, že hoci zabudnutá smska, alebo mail s uštipačnou poznámkou či narážkou a nie sú vôbec dôsledkom nevery, len nevinného laškovania, partner sám vystúpi zo vzťahu, kde sa jeho súkromie stiera ako prach z dlážky.

Rôzne pohľady na život

Nikto na začiatku vzťahu nerieši náboženstvo, vierovyznanie, životnú filozofiu, ciele, priority a sny. Všetko je o chémii, pocite, že ste rovnakí. Keď prichádza vytriezvenie, prichádzajú na rad otázky, v ktorých môžete byť prioritne odlišní. Životné sny a smerovanie rozhodujú nielen o veľkých víziách, ale aj o každodenných maličkostiach od kúpy syrov v obchode až po výber dovolenky. Mať rozdielne priority je tak veľkým hriechom, že vďaka nemu zažíva mnoho párov miesto vzťahu živé peklo.

Nevera

Keď sa raz prihodí, už jednoducho nikdy nič nebude ako pred tým. Sú partneri, ktorí tvrdia, že im nevera pomohla utužiť vzťah. Zmenila ich dovtedajšie fungovanie a našli k sebe cestu. Iným sa spoločný život dokonale rozpadol. Či už bude nevera liekom na nešťastný vzťah, alebo jeho definitívnym koncom, je jasné, že vzťah, aký ste poznali dovtedy, skončil. Ide o hriech, ktorý môže vykúpiť aj zatratiť. Je to však prehrešok a zrada toho najvyššieho stupňa.

Vydeľovanie práce

Vie zabiť paradoxne aj dobre fungujúci vzťah. Vyhadzovanie si na oči, kto čo v domácnosti urobil a neurobil, nepatrí k podpore rodinnej pohody. Ak raz začne delenie, vytratí sa spontánnosť, snaha druhému pomôcť a tvoriť svoj spoločný ideálny domov. Vzťah sa tak začína podobať skôr na pracovný pomer. To klíme lásky neulahodí.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nevera #problém vo vzťahu #podozrievanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...