Odpúšťate mu donekonečna? Máte iba jednu možnosť!

Ako skončiť s mužom, ktorý je nepoučiteľný?

13.11.2014 15:00
vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Foto:
Stále dookola len hádky a odpúšťanie?
debata

Máte pocit, že váš vzťah je jeden začarovaný kruh? Hádky a odpúšťanie… Stále dookola. A hoci ste si tisíc razy sľúbili, že mu už neodpustíte a nesadnete opäť na lep, vymaniť sa z tohto nezdravého vzťahu sa vám stále nedarí. Ako na to?

Rýchly odchod je dobrým začiatkom. Zabezpečte si, kam by ste sa odsťahovali, kamarátka či rodičovský byt je skvelým riešením. Akokoľvek ste zamilovaná do vášho „notorického sľubovača“, musíte od neho odísť. Pobaľte si veci a rýchlo preč.

Nemusíte mu nič vysvetľovať. Zrejme ste sa mu už miliónkrát vyhrážali odchodom, ale nikdy ste sa neodhodlali. Ak by ste sa s ním ešte chceli o všetkom porozprávať, sama by ste si odchod urobili ešte ťažším.

Na istý čas sa musíte od neho úplne „odstrihnúť“. Neberte mu mobil, neodpovedajte na mejly, stačí stručné, „odišla som od teba, akceptuj to“. Dôvod vášho odchodu mu je dobre známy, nemalo by žiaden zmysel to dookola rozoberať. Riziko, že by vás „ukecal“ je prvé týždne po rozchode veľmi vysoké, takže sa vyhýbajte akémukoľvek kontaktu.

Obklopte sa ľuďmi, s ktorými sa cítite dobre. Vyrozprávajte sa zo všetkého kamarátke, smútok a pocit samoty sú celkom prirodzené. Musíte zaťať zuby a náročné, niekoľkotýždňové obdobie iba prežiť. Žiaden recept na urýchlenie zotavenia sa po rozchode neexistuje.

Ak máte spoločnú partiu, máte smolu. Na istý čas sa bez nej budete musieť obísť. Lákadlá sú obrovské, nesmiete im podľahnúť. Možno sa na jeho stranu postavia spoloční kamaráti, ktorí by vás prehovárali na návrat. Ale na ten vy už nesmiete pristúpiť.

Zariaďujte si život bez neho, zvykajte si na niečo nové. Nájdite si každodenné úspechy, ktoré ste dokázali a na nich stavajte. Iste, chýba vám, ale majte na pamäti, že váš vzťah vás už dlhodobo neuspokojoval. Opakujte si to dookola, vždy, keď na vás sadne zlá nálada a potreba mu telefonovať či písať.

Neodmietajte pozvania od nových mužov. O nič nemusí ísť, len o príjemné posedenia, na ktorých zabudnete na to, čo práve prežívate. V spoločnosti nových ľudí si vyvetráte hlavu a pomaly zistíte, že sama nezostanete navždy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #odchod #odpúšťanie

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...