Ako to robia, že sa po rozchode tak rýchlo otrasú? Sú muži bezcitní?

Muži majú mechanizmus na záchranu svojho ega po rozchode.

11.11.2014 13:00
muži, láska, vzťah Foto:
Muži sa po rozchode neutápajú tak dlho ako ženy.
debata

Rozchod je bolestivou záležitosťou. Predsa len sa zdá, že ženy a muži ho prežívajú rozdielne. Mnoho mužov svoje okolie doslova šokuje tým, ako rýchlo po rozchode si už zariaďuje nové hniezdočko s čerstvou láskou. A tvária sa, akoby predošlý vzťah nikdy neexistoval.

Sú muži vo veciach lásky menej citlivejší ako ženy? Môžeme ich obviniť z toho, že milujú menej a tým pádom ich následné rozchody tak veľmi nebolia? To určite nie! Paušalizovať správanie mužov a žien po rozchode by nebolo správne. Naozaj existujú muži, ktorí aj dlhé mesiace či roky po rozchode zostávajú radšej bez stálej partnerky a zotavujú sa zo zrady. A takisto existujú ženy, ktoré sa po rozchode okamžite vrhnú bez zábran do nového vzťahu a naplno si ho užívajú.

Predsa len sú muži na tom lepšie. Čo za tým je? Za mužskou tendenciou rýchlejšie sa „otriasť“ po rozchode stojí logika a pragmatizmus. Možno vás neprekvapí, že veľa mužov uprednosňuje stav, ak je oňho dobre postarané. A to väčšinou súvisí so ženou. A tak nepotrebujú na svoju novú partnerku vyčkávať s tým, že túžia po superžene. Po rozchode berú tú, ktorá sa im ponúka. A vydržia s ňou dovtedy, kým sa v ich živote neobjaví už spomínaná superžena.

Namiesto dlhého zotavovania sa a ľútosti za stratenou láskou u mužov nastáva akýsi záchranný program, ochranný mechanizmus pre ich ego. Hľadajú spôsob, ako sa čo najrýchlejšie zbaviť bolesti. Zatiaľ, čo ženy sa oddávajú ľútosti a smútku, muži si takýto scenár dokážu zakázať. A práve preto sa javia vo forme rýchlejšie ako ženy. A oveľa skôr sa šťastne usmievajú po boku novej partnerky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #muž #Ego #záchrama

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...