Štyri dobré dôvody na ukončenie vzťahu? Čítajte

Ukončiť vzťah nemusí byť tragická udalosť. Koniec totiž môže byť novým začiatkom, dôvodom na úsmev a poznaním, že ste dali čelom vzad ceste, ktorá by znamenala celoživotné trápenie.

31.10.2014 13:30
spoločné bývanie Foto:
Ako sa rozhodnúť, že už vzťah nestojí za to?
debata (1)

Vyprchala vášeň

Niečo vo vzťahu akoby nesedelo, ale neviete čo. Vyprchala vášeň a partnerstvo chutí ako minerálka, ktorú opustili všetky bublinky. Zahasí smäd, ale pôžitok to nie je. K sexu sa odhodláte z povinnosti, v rámci dohody, keď ste obaja umytí a máte pocit, že teda raz za dva týždne sa patrí. Rozprávate sa o televíznom programe, počasí, o obede, večeri, starostiach v práci, alebo si čítate, ste ticho. Už vám nič nehovoria usmiate rozhovory „o ničom“. Ak to chýba, nie je veľká nádej, že sa iskra vášne zapáli a je vhodné nájsť si iného „pyromana“.

V sexe jeden čihi, druhý hota

Životného partnera si nevyberáme, aby sme mali pravidelný prísun sexu. Partnerstvo je o niečom viac, ale sex nie je druhoradou záležitosťou. Ak cítite, že v sexe nedostávate uspokojenie, alebo ani snahu o naplnenie túžob, po ktorých túžite, vedzte, že je to obojstranný problém. Čaká vás závislosť na porne, milenecké aférky, alebo celoživotná závisť párom, ktorým to funguje. Plus frustrácia prameniaca z neustáleho uspokojovania sa rukami. Po svete chodí aj partner, s ktorým si budete rozumieť rovnako dobre ako so súčasným, ale aj v sexe to bude prvá liga.

Spoločný rozhovor vás nudí

Ak teda vynecháme rozhovor o správach vo svete, počasí a televíznom programe, možno si nemáte čo povedať. Témy, ktoré vás zaujímajú sú pre polovičku chvíľami, keď očami blúdi po miestnosti. Vy mu zasa jeho nadšenie znovu miesto zdieľania udupete k zemi rečou tela, že vás jeho filozofické otázniky zaujímajú ako pôvod soli v mori. V tom prípade je lepšie vzťahu zamávať, ako do konca života trpieť v kúpeľni rozhovormi samého so sebou.

Žijete s kópiou

Balil vás na romantiku, na status posledného džentlmena pod slnkom. Možno aj na to, že sa nemusí nikdy báť o peniaze, je galantný milý, pracovitý, skrátka vedel skopírovať pána dokonalého. Vie kopírovať naozaj dobre, ale žiť so vzťahovým pirátom nie je výhra. Originál je v zmysle klasického priemeru a vy po pár mesiacoch zistíte, že muž s ktorým sa vodíte za ruku nemá nič spoločné s tým, komu ste dali prvú pusu. Vtedy zabudnite na výčitky, reči aj všetko ostatné a utekajte kade ľahšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #problém #dôvod #vášeň #nedostatok #neporozumenie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...