Choroby, ktorými sa môžete nakaziť pri orále

Orálny sex sa považoval za bezpečnú súčasť milostných hier. Možno aj preto sa dnes pohlavné choroby tak radi usadia v ústnej dutine.

30.08.2014 17:00
Orálny sex môže so sebou prinášať aj početné... Foto:
Orálny sex môže so sebou prinášať aj početné riziká.
debata (2)

Nie všetky. Ale rozhodne neplatí, že pri orále ste v bezpečí. Platí to hlavne pre ženy.

Ženské ústa

Nie je to v tom, že by boli citlivejšie, no pri orálnom sexe muža a ženy je patričný rozdiel. Zatiaľ, čo muži obvykle prichádzajú do kontaktu so ženskou vagínou len jazykom, žena príjme celý partnerov úd. Z toho pramení aj vyššia miera možnej infekcie. Navyše ohrození vôbec nie je málo.

HIV

Percento nákazy je samozrejme nižšie ako pri klasickej súloži, ale ak vezmete do úst penis nakazeného muža, ide skutočne o život. Malá ranka v puse stačí. Pretože vírus je obsiahnutý nielen v krvi, ale aj semene. Popukané pery? Ktorá ich z času na čas nemá?

Herpes

Genitálny herpes je iný ako ten na perách, ale oba sú medzi sebou prenosné. Takže to určite neriskujte. Herpes sa z úst môže preniesť aj na pohlavie a za to vám tiež partner nepoďakuje.

Kvapavka

Proti tejto pliage nie je odolné ani hrdlo. Zápaly sa dokonca môžu týkať aj očí a niekedy vie kvapavka skutočne poškodiť zrak. Je to nesmierne závažné ochorenie a v ústach sa prejavuje zápalmi, pľuzgiermi a bolesťami. Kvapavka navyše prichádza vylepšená rezistentná voči antibiotikám. Austrália, Japonsko, Nórsko, Švédsko, aj Británia už hlásia výskyt rezistentnej kvapavky. Na Slovenku zatiaľ prípad zaznamenaný nebol, ale je to len otázka času.

HPV

Rakovina krčka maternice je oslabená očkovaním. Preto si vírus HPV našiel nové miesto pre život a čoraz častejšie sa objavuje rakovina ústnej dutiny, či hrtana. Až 70 rakoviny krčných mandlí spôsobuje prevít ľudský papilomavírus.

Infekcie

Každý penis, aj ten čistý, má svoje baktérie. Po vášnivej noci s hojnou porciou orálneho potešenia môžete mať v ústach a na perách vriedky, afty, bolestivé ranky. Nie je to dôvod na paniku a zrejme nejde o žiadnu smrteľnú chorobu, ale jednoduchú infekciu. V kombinácii so slabou imunitou aj „zdravý“ penis môže infikovať ústa.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #penis #ohrozenie #orálny sex #herpes #nákaza #HPV

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...