Rozdielne povahy vo vzťahu. Čo vás čaká?

Išli ste do vzťahu s heslom, že protiklady sa priťahujú?

10.08.2014 08:00
láska, vzťah, problém Foto:
Dovolenka prezradí o partnerovi viac ako tisíce spoločných večerov.
debata

Zdalo sa to ako dokonalá symbióza, že sa dopĺňate? Potom ste to považovali za talianske manželstvo, ale nakoniec ste usúdili, že išlo zrejme o omyl, hoci aj rozdielne povahy majú svoje výhody. Takýto je obvykle scenár rozdielnych pováh. Vieme prečo.

Cestovanie ako barometer

Dovolenky sú jasným príkladom kde sú šťastní tí, čo majú o živote rovnaké predstavy. Druhá skupina pozerá do mobilu a prečkáva, keď sa na druhý rok pôjde na dovolenku podľa ich predstáv. Dovolenka je veľkým testom pováh, preto by ste ju mali absolvovať skôr ako sa rozhodnete s partnerom pre konečné spolunažívanie. Možno si poviete, že dovolenka je maličkosť, no o povahe a partnerovi prezradí viac ako tisíce spoločných večerov pri randení.

Pri sexe

Katastrofa. Absolútna. Nič nie je horšie ak začnete viesť voči sebe posteľnú vojnu. Jeden to chce neustále a bombarduje partnera požiadavkami na nové skúsenosti. Druhý chvíľu trpí a potom prechádza do defenzívy. Neuspokojenie plodí napätie (nielen sexuálne) a hovoriť si, že sa to zmení, je naivné. Rozdielnosť v sexuálnych túžbach a predstavách nie je maličkosť, ale tak dôležitý faktor života ako náklonnosť k jedlu. Tiež by vám nechutilo jesť stále podľa niekoho. Preto ak ste v sexe rozdielni, vzťah je lepšie ukončiť.

Filozofia života

Konzervatívec, alebo liberál? Nie je reč o politike, nad ktorou určite mávnete rukou. Ide o postoj k životu, ktorý sa odrazí na prioritách, v otázke financií, pri výchove detí. Protiklady sa môžu priťahovať, ale často to bude ako keď padne kosa na kameň. Hádky na dennom poriadku, tichá domácnosť a žiadna príťažlivosť. Tvrdenie o príťažlivosti protikladov možno platí vo fyzike, ale rozhodne nie v šťastnom partnerstve.

Pri praktických činnostiach

Pravdou je, že iná povaha vám vie ponúknuť iný pohľad na veci a často pri praktických veciach života je dobré, ak sa hrany obrúsia a nájde sa spoločná cesta. Samozrejme v prípade, ak dotyčný nie je majster tvrdohlavosti. Potom aj praktické veci končia hádkami. Partnerstvo však nie je len o pragmatizme, ale aj o šťastí. A koniec koncov kto tvrdí, že aj v bežných otázkach praktického života sa nedá nájsť harmónia v štýle vrana k vrane sadá?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #protiklady #rozdielne povahy

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...