Pohľadom Jany Kollárovej: Mlčať je zlato?

Kedysi to bol rúž na líci, dnes sú to emaily a esemesky.

09.08.2014 17:00
nevera, partnerská hádka, partnerská nezhoda Foto:
V každom vzťahu to občas zaškrípe.
debata

Neveru prezradia skôr, než sa rozbehne na plné obrátky. Lepšie to zvládajú ženy. Barbora svoj románik drží v tajnosti, Peter sa kamarátom pri víne rád pochváli. Nevera je dobrý biznis. Komodita, čo sa dobre predáva. S návodom na použitie. Internet je plný odporúčaní, ako sa nedať nachytať – hotel si rezervujte pod iným menom, neplaťte kreditkou, nemeňte okato svoje správanie. Ak ste nikdy nehoreli láskou k tomu jej nevychovanému Azorovi, nezačnite ho z ničoho nič brať na prechádzky. Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať. Mlčať je zlato? Psychológovia varujú: Klamstvo vo vzťahu má jedinú smerovku. Na jej konci je priepasť s názvom Krach.

Tak dobre. Ešte zopár slov na obhajobu nevery. Čierno-biele videnie sa nenosí. Odborníci tomu vravia „racionalizácia nevery“: Nevera pomáha v živočíšnej ríši prežiť. Veď už praveká žena spávala s viacerými lovcami… Nevera vždy bola a bude. Dnes je milenka po boku podnikateľa dôkazom moci a spoločenskej prestíže. Aj láska do posledného centa si zaslúži pozornosť. Alebo z inej strany. Taká tolerovaná nevera. „Prečo ten chlap nevidí, ako ho žena celé roky podvádza?“ pýtam sa kamarátok pri káve. „Možno len nechce vidieť. Aspoň má od tej harpye pokoj,“ dostávam pohotovú odpoveď.

V každom vzťahu to občas zaškrípe. Na zoznamku pre zadaných nezablúdi ten, kto je spokojný, ale ten, komu niečo chýba, tvrdia odborníci. O túžbach sa má hovoriť nahlas. Nečakať na chvíľu, keď sa s polovičkou náhodou stretnete – no nie vo vašej spálni, ale pod rôznymi „nickmi“ na zoznamke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #problém #nevera

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....