Ste extrovert? Hľadajte introverta

Vraví sa, že rovný rovného sa hľadá. Rovnako však v niektorých prípadoch platí fakt, že protiklady sa priťahujú.

08.08.2014 17:00
extrovertka Foto:
Nájdite si niekoho, kto vás bude počúvať.
debata (1)

Ak ste teda typ, čo veľmi veľa rozpráva a všade musí byť, no zisťujete, že s extrovertmi, ktorí sa vám podobali, ste si nevychádzali, skúste zaloviť v celkom iných vodách. „Nikdy som si nemyslela, že ma budú priťahovať a dokonca až vzrušovať introverti. Menilo sa to časom,“ povedala 26-ročná Renáta.

Všimla si najskôr introvertného kolegu, ktorý nič nerozprával. Vzrušovalo ju, koľko tajomstiev o sebe asi skrýva. „Žiaľ, bol zadaný, čo v mojich očiach ešte zvyšovalo jeho cenu,“ vysvetlila. Neskôr o ňom zistila, že v súkromí síce je introvert – nepovie toho veľa, no je za každú „srandu“. Veľa cestoval, našiel si obrovskú lásku, ktorá mu o rok porodila dieťa. Nikto by to naňho nepovedal."

Kolega len spustil jej záujem o introvertov, ktorých si doteraz absolútne nevšímala. „Vždy som mala extrovertných chlapcov, ktorí rozprávali ešte viac ako ja, bolo ich vždy "veľa“, nikto si nemohol nevšimnúť, keď vstúpili do miestnosti. Časom mi to začalo prekážať. Ja som potrebovala mať hlavné slovo," povedala Renáta ďalej, čo jej potvrdzovala prax.

Neskôr si introverta, po akom túžila, pritiahla. „Nikdy som nebola v živote šťastnejšia. Nechal ma rozhodovať o dovolenkách, na ktorých však so mnou netrpel. Bol za každé dobrodružstvo, a vedel ma počúvať. Keď sme neboli spolu, bol sám, čo mi vyhovovalo, keďže v minulosti som zmarila veľa vzťahov aj preto, že som neustále na extrovertných partnerov začala žiarliť. Takže dnes sa už nesťažujem,“ usmieva sa Renáta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #introvert #extrovert #partnerský vzťah

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....