Rady sú (len) na to, aby sa počúvali

Potrebujete sa poradiť? Uvedomte si však, že počuť budete len radu, podľa ktorej sa nemusíte zariadiť.

05.08.2014 13:00
nešťastná žena Foto:
Zle vám poradili?
debata

A zodpovednosť za to, ak sa podľa nej zariadite, nenesie nikto iný, len vy. Poradiť sa je úžasná vec. Aj keď máte svoj rozum a možno približne viete, čo spravíte, nie je od veci počuť aj názory iných ľudí. Možno sa vám odrazu vyroja možnosti, ktoré ste ani nezvažovali, lebo vám ani vo sne nenapadlo, že aj také cesty sú možné.

Ale! V prípade, že zmeníte názor, vedzte, že za to, ako budete postupovať, si nesiete zodpovednosť. Aj v prípade, že človek, ktorý vám radí, na vás nalieha. Preto nikdy nikomu nič nevyčítajte. A radšej dajte na svoju intuíciu. To, že sa vám myšlienka, ktorú vám niekto podsúva, zapáčila, o niečom svedčí. Nechajte si ju najskôr prejsť hlavou. Poriadne ju zvážte, aj dôsledky. Uverte jej. Poobracajte si ju v rukách ako horúci zemiak. Ak ste spokojná, vrhnite sa do riešenia.

V prípade, že tá cesta nebola správna a vy to už viete, berte to ako poučenie. Človeka, ktorý vám „zle“ poradil, vyškrtnite zo zoznamu. No nikdy mu nič nevyčítajte. Rozhodnutie ste spravili len a len vy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priateľská rada

+ Objavovanie nových chutí môže byť cestou k radosti a spokojnosti.
Vaša kreativita a inovatívny prístup budú...

+ Mali by ste byť nad vecou, prílišná starostlivosť môže aj ublížiť.
Nikdy nebudete so svojou prácou naplno...