Na dovolenke sa háda každý desiaty pár. Sex si užíva len tretina dvojíc

Na dovolenke sa háda každý desiaty pár, štvrtina ľudí rovno vyráža tráviť voľno radšej bez partnera. Údaje vyplynuli z prieskumu, ktorý v susednom Česku realizovala agentúra NMS Market Research pre ERC Európsku poisťovňu.

15.07.2014 15:00
dovolenka - hádka Foto:
Dovolenka je skúškou aj pre partnerské vzťahy.
debata (4)

Podľa nich takmer polovica respondentov (48 %) vyrazí na dovolenku k moru so svojimi ratolesťami. Každý tretí rodič (29 %) ale dúfa, že si deti nájdu kamarátov a zabavia sa samé. Dospelí si chcú oddýchnuť a mať viac času pre seba a svojho partnera.

„Detské kluby využíva podľa nášho prieskumu len päť percent rodičov. Dve tretiny tých, ktorí idú na dovolenku s deťmi (65 %), ale uvádzajú, že sa potomkom chcú naplno venovať,“ uviedol manažér marketingu poisťovne Vlastimil Divoký.

Dovolenka je skúškou aj pre partnerské vzťahy. Viac ako polovica opýtaných Čechov (53 %) tvrdí, že sa k sebe na dovolenke s partnerom správajú rovnako ako doma. Tretina dokonca hovorí, že cestovanie utužuje manželstvo. Sex je podľa prieskumu obľúbenou dovolenkovou aktivitou pre 34 percent respondentov, spánok pre necelú tretinu turistov.

Na dovolenke sa háda každý desiaty pár. Z prieskumu tiež vyplýva, že 25 percent ľudí ide na dovolenku bez partnera a vyrazí si radšej s kolegami, kamarátmi, rodičmi alebo sami. „Každý desiaty pár priznáva, že sa na dovolenke háda, a pre každý stý pár je dlhší pobyt pohromade dokonca dôvodom k rozchodu,“ dodal Divoký.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #sex #vzťah #hádka #utužovanie

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Zdravý životný štýl vás nabije energiou a šťastím.
Robte maximum čo sa dá, nebuďte lenivý urobiť nevyhnutné....