Príjemne ho prekvapiť je niekedy umenie

Nie je ľahké trafiť sa s prekvapením pre partnera do jeho vkusu, povahy, momentálnej situácie. Ak takto zariskujete, rátajte s rôznymi reakciami.

13.07.2014 14:00
prekvapenie, údiv Foto:
Vyhnite sa napätiu, netestujte svoje schopnosti plánovania prekvapenia.
debata

Ak ide o niečo „veľké“, lepšia je dohoda

Šoková terapia je risk, radšej to nerobte, aj keď máte plánovanie v krvi a príprava prekvapenia vás nesmierne baví. Vymýšľajte, organizujte, programujte, projektujte – ale radšej v pracovnej sfére… V tej súkromnej ukážte hlavne empatiu, ochotu ku kompromisom. Premúdrelosť s cieľom tromfnúť partnera, hoci s nejakým obrovským prekvapením, vzťahu len uškodí.

Aj on má svoj harmonogram…

Okrem naturelu partnera, nemali by sme zabúdať aj na to, že i on má svoj časopriestor, ktorý musíme rešpektovať. Naše dlhodobo pripravované prekvapenie (napríklad dovolenka snov a podobne) sa mu nemusí hodiť do jeho termínov, rozloženia psychických i fyzických síl, možností. A namiesto úžasu a vďaky ostane zarazený, azda i nešťastný, že nemôže prejaviť takú radosť akú by chcel a akú by ste si zaslúžili. A že prekvapenie ani nie je schopný prijať!

Rozčarovanie, sklamanie, urazenie

Ak sa chcete vyhnúť napätiu, netestujte svoje úžasné schopnosti plánovania prekvapenia a jeho nervy. Najmä, ak ani nemáte istotu v jeho reakcii, ba skôr sú tu pochybnosti, ako to celé vypáli. Zbytočne si len obaja pokazíte náladu a energiu by ste mohli využiť oveľa efektívnejšie. Skúste si niečo naplánovať spolu a ak veľmi túžite prekvapiť ho, začnite s niečím menším, kvôli čomu nebude mať nebodaj problémy v práci, alebo nejaký iný nepríjemný problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #prekvapenie #sklamanie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...