Jeho výplata má cenu, vaša nie?

Nie je až tak podstatné, kto z vás koľko zarába, ide skôr o to, kam sa rozkotúľajú "spoločné" peniažky a ako sa so situáciou vyrovnávate.

06.07.2014 08:00
láska, vzťah, peniaze, problém Foto:
V nejednom vzťahu platí žena daň za "sponzorstvo".
debata

Zarába, ale najmä pre seba…

Kamarátky vám závidia, že máte v partnerovi sponzora vašich túžob, no ťažko priznávate, koľko si nechá on, čo musíte odvádzať do povinných výdavkov a koľko vám reálne ostáva na " vlastnú zábavu"? Dnes má i žena možnosti slušne si zarobiť (odhliadnuc od toho, či musí brať ohľad na rodinu, alebo môže kalkulovať len s vlastnými potrebami). No ak nemáte také šťastie a jeho príjem výrazne prevyšuje ten váš, pričom ťaháte spoločnú domácnosť i s maloletými deťmi, nemôžete vyskakovať a neraz toho musíte veľa prehltnúť.

Daň za „sponzorstvo“

Ak nepatrí k tým, ktorí príliš neriešia ako nakladáte s rozpočtom, ale skôr číha na každý cent, nemáte to ľahké. A ak mu navyše robí radosť zdôrazňovať svoj podiel na vašom spoločnom komforte, zároveň vyžaduje vždy nejakú protislužbu za „nadľudský výkon“, ktorý údajne obetavo odvádza a chce za to permanentnú vďaku – veľa zábavy si pri ňom neužijete. Zrejme vás to stojí najmä veľa námahy a nervov… Ale ak dokážete byť šikovná a ukázať, že tie jeho ťažko zarobené peniaze nie sú rozhádzané len tak na rozmary, pritom si zvládnete dopriať i niečo pre seba, nemusí vzniknúť napätie.

Ako zvládnuť všeobecnú spokojnosť

Nie je jednoduché vyhovieť všetkým, ale ak viete čo platí na „sponzora“ a nie je pod vašu úroveň (či nad vaše sily) správať sa tak, aby nemal dôvod a energiu vás vyšetrovať – vyhrávate. Vtedy dokážete uhrať veci tak, že každý má čo potrebuje a azda i niečo navyše. Nezabúdajte pri tom všetkom na seba, inak by to bolo priveľmi (a možno hlavne zbytočne) obetavé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #láska #problém #nerovný vzťah

+ Nezabúdajte na vitamíny, vaše telo ich momentálne potrebuje najviac.
Máte pred sebou ťažký pracovný deň, všetko...

+ Pohyb na čerstvom vzduchu zlepší náladu a zdravie.
Nové príležitosti v práci prinesú očakávaný finančný príjem....