Sex je zdravší ako vitamín C

Jeden z najsilnejších a najobľúbenejších vitamínov ďaleko zaostáva za tým, aké pozitíva prináša telu pravidelný sex.

06.06.2014 09:00
sex, vzťah, intimity Foto:
V čase orgazmu naše telo doslova prežíva pocit extázy. V cievach to priam buble a odstraňujú sa škodliviny.
debata (1)

Sexuálna aktivita je prirodzená, zdravá a ľuďom pomáha prekonávať choroby a budovať imunitu. Dalo by sa uzavrieť, že bez aktívneho sexuálneho života príliš prekvitať nebudete.

Upravuje krvný tlak

Tvrdilo sa, že sex tlak znižuje. On ho však upravuje. Podľa doktora Josepha J. Pinzona je sex nielen ideálny na znižovanie, ale aj vyrovnávanie tlaku. Takže už žiadne výhovorky dámy, že vás z nízkeho tlaku bolí hlava. O čo viac bolí, o to treba širšie roztiahnuť nohy.

Bojuje proti srdcovocievnym ochoreniam

V čase orgazmu naše telo doslova prežíva pocit extázy. V cievach to priam buble a odstraňujú sa škodliviny. Samozrejme, že aktívny sex možno s nadľahčením označiť za kvalitnú aeróbnu telesnú aktivitu. Pokojne si ho môžete zaradiť k cvičebnému plánu.

Ochrana pred nachladnutím

Lekárske štúdie potvrdili, že dvojice, ktoré majú sex minimálne dvakrát týždenne mali v krvi o 30% viac imunoglobulínu ako tí, čo si sex doprajú ako sviatočnú činnosť. Je silnejším likvidátorom ochorení ako vitamín C. Imunoglobulín je akčným bojovníkom proti vírusom, nachladnutiu a virózam. Je rozhodne lepšie chrípkovú sezónu presexovať, ako ju stráviť síce tiež v posteli, ale s horúčkou.

Krajšia pleť

Skvelá správa pre všetky ženy. Ušetríte za drahé kozmetické krémy a prípravky, pretože na krásu vám stačí iba dostatok sexu. Eric Braverman, vedúci estetického centra v New Yorku prišiel na zistenie, že počas sexu sa do tela dostáva hormón DHEA, ktorý osviežuje, zjemňuje vyživuje pokožku. Robí ju sviežejšou a menej vráskavou. Užiť si, ušetriť za drahé krémy a vyzerať dobre. O tom je pravidelné sexovanie.

Pozor na bezpečie

Všetky uvedené benefity platia iba v jednom prípade. Ak sa oddávate bezpečnému sexu. Nehovoríme len o riziku  HIV, ale množstve infekcií a pohlavných chorôb s omnoho vyšším percentom možnej nákazy, ktoré zdraviu neprospejú. Zároveň sa však vedci zhodli, že fyzický sex síce prináša uspokojenie a telesné uvoľnenie, ale benefity pre zdravie sa prirátajú iba v prípade dvojice, ktoré sa milujú z lásky. Taká malá záhada, ale významný bonus, ktorý aj v modernej dobe hovorí v prospech dlhodobých vzťahov a lásky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #vitamín C

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...